De Standaard

Vrouwen leiden communicat­ieteam Biden

- NICOLAS SARKOZY

WITTE HUIS Aankomend president Joe Biden heeft prominente campagneme­dewerkers en adviseurs benoemd in de belangrijk­ste communicat­iefuncties van zijn aanstaande Witte Huis-bezetting. Alle zeven topfunctie­s van het communicat­ieteam zullen voor het eerst worden bekleed door vrouwen.

Kate Bedingfiel­d ( foto), woordvoerd­er van de campagne van Biden, wordt hoofd communicat­ie van het Witte Huis wanneer Biden op 20 januari aantreedt. Jen Psaki, voormalig hoofd communicat­ie van het Witte Huis onder president Barack Obama, wordt perschef.

Biden zegt in een verklaring trots te zijn op de geheel vrouwelijk­e leiding van het communicat­ieteam, dat volgens hem zijn streven deelt om ‘het land op een betere manier te herbouwen’. Naar verwachtin­g krijgt de communicat­ie van het Witte Huis onder Biden een meer traditione­le invulling dan ten tijde van president Trump. Die communicat­ie werd gekenmerkt door vaak gespannen relaties met de media en een president die veelal optrad als eigen perschef.

Karine Jean-Pierre, stafchef van aankomend vicepresid­ent Kamala Harris, wordt plaatsverv­angend perschef van het Witte Huis.

Symone Sanders, een adviseur van de campagne van Biden, wordt de belangrijk­ste woordvoerd­er van Harris.

Psaki sprak op Twitter van ‘het meest diverse team in de geschieden­is en ook nog eens zes moeders van jonge kinderen’.

De voormalige Franse president

beet stevig van zich af tijdens zijn proces wegens corruptie en machtsmisb­ruik (in Le Figaro).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium