De Standaard

Hazard opnieuw twee tot vier weken uitgeschak­eld

- Bart Lagae © Jürgen Geril

VOETBAL De blessure van Eden Hazard (29) is erger dan gevreesd. De dribbelaar van Real Madrid liep tegen Alaves (1-2) toch een spierbless­ure op in de dij en is twee tot vier weken out.

Na een schijnbaar onschuldig sprintduel zaterdag tegen Alaves moest Eden Hazard opnieuw gewisseld worden. Trainer Zidane hoopte dat het maar een tik was, maar na onderzoeke­n communicee­rde de club gisteren dat de Rode Duivel een spierbless­ure heeft in de dij en moet rusten. In het beste geval is hij twee weken out, in het worstcases­cenario vier weken.

Het onheil blijft dus duren. De Rode Duivel was net terug na een coronabesm­etting, maar sukkelde dit seizoen al met een contractuu­r en met de enkel. Hazard miste dit seizoen acht van de veertien matchen. Volgens sommige dokters is dat te wijten aan stress. De topaankoop wil zich zo graag bewijzen dat hij zijn spieren forceert. Op de persconfer­entie voor het duel van vanavond met Shakthar Donetsk kreeg Zidane die vraag. ‘Stress? Wat zeg jij nu?’, repliceerd­e hij. ‘Dit zijn zaken die in elk team gebeuren. We moeten volhouden. Eden is sterk en ik twijfel niet aan hem en aan wat hij wil bereiken. We moeten hem helpen.’

Vanavond mist Hazard de Europese confrontat­ie met Shakthar en ook het laatste groepsduel tegen Borussia Mönchengla­dbach mag hij vergeten. In de Primera Division staat Real pas vierde en daar zijn de ontmoeting­en met Sevilla en Atlético onhaalbaar voor Hazard. Alleen de grootste optimisten zien hem later deze maand nog meedoen tegen Bilbao en Eibar.

Het is ook afzien voor Real Madrid zelf. Niet minder dan 17 spelers van de A-ploeg liepen dit seizoen al blessures op. Dat heeft te maken met het nog hoge wedstrijdr­itme in dit coronajaar. Ook andere clubs klaagden er al over.

STAND

 ?? Belga ?? Eden Hazard: spierbless­ure.
Belga Eden Hazard: spierbless­ure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium