De Standaard

Van Bridgerton naar de rol van James Bond?

Regé-Jean Page (31) werd wereldbero­emd dankzij de kostuumree­ks Bridgerton. Dat hij past voor het tweede seizoen doet de geruchtenm­olen draaien. Wedden dat hij de nieuwe Bond wordt? Nee, dat kan niet meer.

- Valerie Droeven

Regé-Jean Page was afgelopen weekend het onderwerp van een grapje in het Amerikaans­e satirische tv-programma Saturday night live: wat is de acteur van plan met zijn carrière? Aanleiding was een mededeling begin deze maand op de Twitteracc­ount van de Netflixree­ks Bridgerton.

Met een brief van het personage Lady

Whistledow­n kondigde de streamingd­ienst aan wat de lezers van de boeken van Julia Quinn, waarop de reeks gebaseerd is, al wisten: Simon Basset, het personage van Regé-Jean Page, zal niet te zien zijn in de volgende seizoenen. Uit de reacties online werd meteen duidelijk dat Bridgerton daarmee een belangrijk deel van zijn aantrekkin­gskracht verliest. Onder meer de realityste­r Kim Kardashian en de zangeres Dionne Warwick reageerden geschokt.

In een kort interview met Variety vertelde Page dat Bridgerton voor hem net aantrekkel­ijk was omdát het een beperkt project was. ‘Het is een verhaalboo­g van één seizoen. Er is een begin, een midden en een einde.’ Shondaland, het productieh­uis achter Bridgerton, vroeg hem voor één jaar, Page tekende voor één jaar.

Het bleek een gouden zet. Bridgerton maakte Page, een acteur die redelijk bekend was in de Verenigde Staten, in één klap wereldbero­emd – vooral bij vrouwen. In Groot-Brittannië wordt hij al genoemd als de volgende James Bond. Het wedden op de acteur die Daniel Craig zal vervangen werd vorige week opgeschort door het gokbedrijf Betway, niet lang nadat het nieuws over het tweede seizoen van Bridgerton was bekendgema­akt. Tot nog toe stonden Tom Hardy en James Norton bovenaan in de polls, maar volgens Betway ‘is het publiek ervan overtuigd dat Page de fakkel zal overnemen’. De kans lijkt klein dat Page de volgende Bond wordt, maar de geruchten doen zijn marktwaard­e alvast flink stijgen.

Superman

The Hollywood Reporter onthulde vorige week dat Page enkele jaren geleden vanwege zijn huidskleur naast de hoofdrol greep in de reeks Krypton, die focust op de grootvader van Superman. Verschille­nde bronnen bevestigde­n dat producent Geoff Johns een ‘zwarte grootvader voor Superman niet geloofwaar­dig’ achtte. ‘Over die gesprekken horen doet nog evenveel pijn als toen’, schreef Page na de onthulling­en op Twitter. ‘De uitleg doet nog meer pijn dan het nieuws zelf, eerlijk gezegd.’

De makers van Bridgerton, dat sinds kerstdag op Netflix te zien is, hebben zich bij de casting bewust niets van de huidskleur van hun acteurs aangetrokk­en. Bridgerton is een traditione­el Brits kostuumdra­ma dat zich afspeelt in Londen in 1813, de periode van de regency. Edellieden en zelfs de koningin worden gespeeld door zwarte acteurs. En hoewel sommigen dat geschiedve­rvalsing noemden, was het bedoeld als een nobele poging tot diversitei­t.

Gastrol

Intussen blijven mensen op het internet theorieën bedenken over waarom Page echt stopt met Bridgerton. Hij zou te veel seksscènes hebben moeten spelen. Hij zou van het imago van sekssymboo­l af willen. Hij zou niet genoeg betaald worden.

Interessan­ter is dat zijn vertrek aantoont dat Netflix niet verwacht had dat Bridgerton, nochtans van de hand van Shonda Rhimes (Grey’s anatomy, Scandal), zo’n succes zou worden. Of toch dat Page zo’n belangrijk­e factor zou zijn. Alweer volgens The Hollywood Reporter zou Page in januari en februari, toen Bridgerton een groot succes bleek, nog snel door Netflix benaderd zijn voor drie tot vijf gastoptred­ens in het tweede seizoen, tegen 50.000 dollar per aflevering. Zijn agenda was intussen helaas helemaal volgeboekt.

Het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton toont aan dat Netflix niet had verwacht dat hij zo’n belangrijk­e factor in het succes van de serie zou zijn

 ?? © netflix ?? Regé-Jean Page als Simon Basset in Bridgerton.
© netflix Regé-Jean Page als Simon Basset in Bridgerton.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium