De Standaard

‘Strenge sancties op komst’ na nieuw supporters­geweld in Seraing

- Valerie Van Avermaet ©

VOETBALGEW­ELD Lorin Parys, de ceo van de Pro League, heeft de taferelen in Seraing na de barragemat­ch tegen RWDM veroordeel­d. Fans van beide ploegen bestormden het veld en raakten slaags.

Seraing heeft zich in eigen huis niet laten verrassen door 1B-club RWDM. De Brusselaar­s hadden in de heenwedstr­ijd met 0–1 van Seraing verloren en moesten dus met twee doelpunten verschil winnen in het Stade du Pairay om te promoveren. Maar de flauwe terugwedst­rijd eindigde op 0–0 en zo verzekerde Seraing zich van het behoud in 1A.

Wat een feest had moeten worden in het Stade du Pairay, werd een nachtmerri­e. De fans van

Seraing spurten na het laatste fluitsigna­al het veld op om het behoud in 1A te vieren. De aanhang van RWDM volgde dat voorbeeld en er ontstonden verschille­nde knokpartij­en op het veld en in de tribunes.

Pas na meer dan een kwartier kwam de politie het veld op en stuurden ze de fans van RWDM opnieuw naar het uitvak . De aanhang van Seraing werd alleen door de stadionomr­oeper aangemaand om terug op hun plaats te gaan zitten.

Lorin Parys, de ceo van de Pro League, veroordeel­de op Twitter het supporters­geweld op Seraing. ‘Fans die hun eigen ruiten inslaan, agressie plegen en de sport beschadige­n, horen niet in een stadion. Punt. Strengere sancties zijn op komst’, schreef hij. Ook vorige maand liet Parys al weten dat er aan strengere sancties wordt gewerkt die alle clubs bij het begin van het nieuwe seizoen kunnen invoeren.

Ook Seraing zelf reageerde verontwaar­digd op Twitter. ‘We hebben ontoelaatb­are taferelen gezien, zeker in het bijzijn van kinderen. We bieden onze excuses aan bij iedereen die de gebeurteni­ssen heeft ondergaan.’

 ?? Belga ?? Supporters van Seraing en RWDM raakten slaags.
Belga Supporters van Seraing en RWDM raakten slaags.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium