De Standaard

Stef Aerts en Matteo Simoni verfilmen ‘Wil’

- (jst)

FILM Antwerpen is een bezette stad: Tim Mielants is aan de opnames begonnen van Wil, zijn verfilming van het gelijknami­ge boek van Jeroen Olyslaeger­s. Het is zijn eerste film sinds De Patrick. Eerder verdiende hij zijn strepen bij de tv-reeksen Peaky blinders en Legion. Het script is van Carl Joos, die De zaak Alzheimer en De behandelin­g van boek naar scherm vertaalde.

De hoofdrolle­n zijn voor Stef Aerts, Matteo Simoni en de iets minder bekende Annelore Crollet. Op de set wordt verder nog de crème de la crème van het Vlaamse acteursgil­d verwacht, onder wie Els Dottermans, Jan Decleir, Sofie Decleir, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Dirk Roofthooft, Jan Bijvoet en Valentijn Dhaenens. Zij komen voor de camera van Robrecht Heyvaert, die de films van Adil El Arbi en Bilall Fallah liet flitsen, en met Torpedo al in het historisch­e genre dook.

Met Wil schreef Olyslaeger­s een historisch­e roman over een dichter te midden van de collaborat­ie in Antwerpen.

De verfilming is een van de twee films die vorig jaar elk iets minder dan 1 miljoen euro subsidie kregen van het Vlaams Audiovisue­el Fonds, dankzij steun uit het relancepla­n van de Vlaamse regering. De andere is Happening, de film van Jan Verheyen over de brand in het Brusselse grootwaren­huis Innovation.

Ook in Brussel wordt dezer dagen een Vlaamse film opgenomen. Fien Troch is er bezig aan de opnames van Holly, een BelgischNe­derlands-Franse coproducti­e met een totaalbudg­et van 2,5 miljoen euro. Haar eerste film sinds Home gaat over een tienermeis­je dat in een dorp onthaald wordt als een ziener, nadat ze een brand in een school had voorspeld. Johnny Jewel, muzikant van The Chromatics, voorziet opnieuw de soundtrack.

 ?? © ?? Stef Aerts en Annelore Crollet. rr
© Stef Aerts en Annelore Crollet. rr

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium