De Standaard

Verstappen wint eerste GP van Miami

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Miami op zijn naam geschreven. De Nederlande­r vertrok als derde, maar vocht zich al vroeg in de race voorbij de beide Ferrari’s naar zijn derde zege van het jaar.

- Sam Varewyck

De Formule 1 werd met veel bombarie ontvangen in Miami. Hoe kan het ook anders in de Verenigde Staten? Concerten, supersterr­en en zelfs een namaak-jachthaven. Kosten noch moeite werden gespaard om de allereerst­e Grote Prijs van Miami er spectacula­ir te doen uitzien.

Ferrari leek zich op zaterdag alvast goed thuis te voelen, ondanks een crash van Carlos Sainz op vrijdag. WK-leider Charles Leclerc pakte de pole voor zijn Spaanse teamgenoot, Max Verstappen moest vrede nemen met de derde startplaat­s voor zijn Red Bull-stalgenoot Sergio Pérez.

Voor Max Verstappen verliep de start geweldig: de wereldkamp­ioen ging aan de buitenkant voorbij Carlos Sainz naar de tweede plaats, Leclerc bleef leider van de grote trein. Achter de vier vaste namen was het even uitkijken voor Lewis Hamilton: de Mercedes-piloot kreeg een tikje van Fernando Alonso en viel terug naar de achtste plaats. Grote brokken waren er echter niet.

Wachten op actie

Leclerc hield aanvankeli­jk de leiding in handen, maar kreeg al snel problemen met zijn banden. Verstappen had zulke zorgen niet en kon zich in de negende ronde voorbij zijn generatieg­enoot wurmen. De Nederlande­r aarzelde vervolgens niet en breidde beetje bij beetje zijn voorsprong uit, terwijl Leclerc (door een rijdersfou­t) en vierde man Pérez (door technisch malheur) wat seconden verloren.

Daarna bleef het lang wachten op actie. De race leek rustig naar zijn einde te kabbelen, tot Pierre Gasly (AlphaTauri) in het laatste derde van de GP plots in de problemen kwam. Eerst liep hij schade op door een botsing met de Alpine van Fernando Alonso, even later kwam het tot een grotere aanrijding met Lando Norris (McLaren). Het leek een misverstan­d tussen beide piloten, maar Norris verloor door de botsing zijn achterband en moest de strijd staken.

De safety car kwam de baan op, en dat veranderde het gezicht van de race. De top drie –Verstappen, Leclerc en Sainz – kwamen geen verse banden halen, nummer vier Pérez deed dat wel. Ook George Russell in de andere Mercedes, na een slechte kwalificat­ie en start achterop geraakt, profiteerd­e optimaal: de Brit won een pak tijd en lag plots zevende achter Hamilton.

Wat volgde, was een gevecht op drie fronten in de laatste elf rondes. Leclerc jaagde Verstappen op, Sainz zette alles op alles om de snellere Pérez af te houden, en de beide Mercedes’ kruisten ook de degens met elkaar en Valtteri Bottas voor plek vijf. Uiteindeli­jk bleef de top vier ongewijzig­d: Verstappen hield Leclerc af en won, Sainz deed hetzelfde met Pérez voor

Max Verstappen loopt acht punten in op Charles Leclerc

plaats drie. Russell deelde zijn illustere stalgenoot Hamilton dan weer een tikje uit en werd vijfde na een fiks gevecht.

Charles Leclerc blijft WK-leider, maar de vertrouwen­sboost die hij nodig had na zijn slechte race in Imola heeft hij niet gekregen. Max Verstappen loopt daarentege­n weer acht punten in op de Monegask. Het verschil bedraagt nu 19 punten: kan hij daar bij de volgende race in Spanje, over twee weken, verder aan knabbelen?

 ?? © afp ?? Max Verstappen leek probleemlo­os naar de zege te rijden, maar de crash van Norris veranderde het wedstrijdb­eeld.
© afp Max Verstappen leek probleemlo­os naar de zege te rijden, maar de crash van Norris veranderde het wedstrijdb­eeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium