De Standaard

Racing verovert na 81 jaar hockeytite­l bij de mannen, Gantoise wint bij de vrouwen

-

HOCKEY Racing is de nieuwe kampioen in het Belgische mannenhock­ey. De Brusselse ploeg won zondag de terugwedst­rijd van de play-off-finale in de ION Hockey League met 3-2 (rust: 1-1) van Gantoise. Het heenduel was zaterdag op 2-2 geëindigd. Beide partijen vonden plaats in Louvain-la-Neuve.

Gantoise was nog op voorsprong gekomen dankzij een treffer net voor het einde van het eerste kwart van Arthur de Borrekens. Racing rechtte echter de rug en dankzij drie treffers van Tanguy Cosyns kwam het op een dubbele voorsprong. De 3-2 in het laatste kwart van Arthur de Borrekens kreeg geen vervolg meer.

Voor Racing is het de zesde titel in haar clubgeschi­edenis, de eerste sinds 1941. De vorige titels van de Brusselse club dateerden van 1924, 1933, 1935 en 1936. In 2013 werd de finale nog verloren van de Waterloo Ducks.

Gantoise moet nog even wachten op haar tweede titel. De Gentse club behaalde haar tot dusver enige kampioensc­hap in 1921.

De Waterloo Ducks verzekerde­n zich eerder op de dag van de derde plaats in de play-offs door Braxgata met 4-3 te verslaan.

Vrouwen wel aan het feest

Bij de vrouwen kon Gantoise wel aan het langste eind trekken. De Gentse vrouwen versloegen zondag Dragons in de terugwedst­rijd van de finale met 3-0, nadat ze zaterdag ook al het heenduel met 3-1 gewonnen hadden.

Net als zaterdag bracht Ambre Ballenghie­n, met een strafbal in de 11de minuut, het team van Kevan Demartinis aan de leiding. Gentaanvoe­rster Alix Gerniers maakte deze bonus nog comfortabe­ler met een strafcorne­r voor de pauze. Na de pauze nam Ballenghie­n, goed bediend door Emilie Sinia, alle hoop weg bij Dragons door de 3-0 te scoren.

De Gentse vrouwen veroveren zo de vierde titel in hun bestaan, na drie eerdere triomfen in 2006, 2009 en vorig jaar.

Zaterdag won Racing het duel om de derde plaats. In deze wedstrijd, die geen Europees ticket oplevert, versloeg het team uit Ukkel Braxgata met 4-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium