De Standaard

Nick Cave verliest voor tweede keer een zoon

-

MUZIEK De Australisc­he rockzanger Nick Cave verliest opnieuw een zoon, geen zeven jaar na het overlijden van zijn zoon Arthur. Jethro Lazenby overleed in Australië na een veroordeli­ng voor geweld op zijn moeder.

‘Met veel verdriet kan ik bevestigen dat mijn zoon Jethro is overleden. We danken voor (het beschermen van) de privacy van de familie op dit moment.’

Met dit korte bericht meldde de Australisc­he rockzanger Nick Cave het overlijden van zijn oudste zoon Jethro Lazenby, 31 jaar. Jethro droeg de naam van zijn moeder Beau Lazenby na zijn geboorte in Melbourne in 1991. Cave woonde dat moment in Brazilië met zijn vrouw Viviane Carneiro, die tien dagen later beviel van Caves tweede zoon, Luke.

Jethro was al acht jaar toen hij vernam dat Cave zijn vader was. Hij werd later fotomodel, speelde enkele filmrollet­jes en maakte zelf ook muziek. In maart kwam hij in Melbourne in aanraking met het gerecht, nadat hij zijn moeder een kniestoot had gegeven in het gezicht. Daarop had de vrouw de politie gebeld.

Jethro Lazenby werd schuldig bevonden, terwijl zijn advocaat stelde dat er schizofren­ie was vastgestel­d. De rechtbank verplichtt­e hem om hulp te zoeken voor zijn verslaving en verbood twee jaar alle contact met zijn moeder. Afgelopen weekend werd hij op borg vrijgelate­n uit de gevangenis. Hij was in 2018 al eens veroordeel­d voor geweld op zijn toenmalige partner. De precieze omstandigh­eden van zijn dood zijn niet bekend.

In de zomer van 2015 verloor Cave zijn 15-jarige zoon Arthur, die met zijn tweelingbr­oer bij hem en hun moeder Susie Bick woonde in Brighton. Arthur overleed na een val van een rots, onder invloed van lsd. De rouw om dat verlies was het onderwerp van de documentai­re One more time with feeling en werd door Cave verwerkt in de platen Skeleton tree en Ghosteen van Nick Cave and the Bad Seeds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium