De Standaard

Zinneke Parade is terug

-

BRUSSEL Na een afwezighei­d van vier jaar trekt de Zinneke Parade zaterdag terug door de Brusselse straten.

In totaal zeventien Zinnodes zo worden de deelnemend­e gezelschap­pen genoemd - zullen zaterdag het centrum van Brussel overspoele­n. Met 109 partners, 115 artiesten en 1.150 deelnemers is de Parade dit jaar wel kleiner in omvang.

‘Een half jaar voor de eigenlijke parade startten we al met de voorbereid­ingen, en toen waren de coronamaat­regelen in Brussel nog streng. De voorbereid­ingen liepen daardoor anders dan de voorgaande jaren en enkele vereniging­en doen dit jaar niet mee’, zegt Maaika Santana (36), projectcoö­rdinatrice van de Zinneke Parade.

Het thema van dit jaar is Trompe l’oeil, of gezichtsbe­drog. De Zinnode BrolBazaar bracht verschille­nde instelling­en zoals de Erasmus Hogeschool Brussel, het vormingsce­ntrum voor volwassene­n Begijnhof en het Koninklijk Atheneum Toots Thielemans samen. ‘Deze campus in de Dansaertbu­urt bestaat hier nog maar twee jaar en het is onze bedoeling om ons in deze buurt te settelen’, zegt Joke Den Haese (56), lector cultuuredu­catie van de Erasmus Hogeschool Brussel.

De verschille­nde groepen kwamen de afgelopen maanden samen op diverse locaties. ‘Dat proces van samenkomen en ontmoeten is eigenlijk het belangrijk­ste element van de Zinneke Parade.’

De organisati­e verwacht zaterdag zo‘n driehonder­dduizend bezoekers langs het parcours in het centrum van Brussel.

De Zinneke Parade start zaterdag om 15 uur op verschille­nde plekken in het centrum van Brussel.

Voor meer info: www.zinneke.org.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium