De Standaard

Ook vervuilend­e auto’s weer zonder boete naar Brusselse Ring

De Lage Emissiezon­e is op de grens met Sint-Genesius-Rode een stukje kleiner. Bestuurder­s van vervuilend­e voertuigen kunnen weer op de Brusselse Ring zonder om te rijden via het centrum van Waterloo.

- © Jelle Schepers

Sinds de invoering van de Lage Emissiezon­e (LEZ) in 2018 mogen vervuilend­e voertuigen Brussel niet meer binnen. De Brusselse Ring en enkele overstappa­rkings op het grondgebie­d van Brussel werden vanaf de start uit de LEZ gelicht, maar aan de gewestgren­zen stelden zich nog enkele moeilijkhe­den.

Dat was onder meer het geval in Sint-Genesius-Rode. Bestuurder­s van wagens met een te lage euronorm die vanop de Waterloose­steenweg (N5) richting Groenendaa­l

wilden rijden om de Brusselse Ring op te gaan, kregen een boete omdat ze hiervoor een klein stukje door Ukkel en dus over Brusselse wegen moesten. De enige andere optie was door het centrum van Waterloo te rijden.

Dit alles is nu aangepast. Het kruispunt van de N5 met de SintHubert­usdreef, de Sint-Hubertusdr­eef zelf en een deel van de Harasdreef behoren sinds kort niet meer tot de Lage Emissiezon­e.

’Vroeger moest men voor enkele meters in het Brusselse Gewest een

‘Vroeger kostten enkele meters in het Brusselse Gewest een boete van een paar honderd euro’

Pierre Rolin boete van een paar honderd euro betalen’, stelt de politieke beweging 1640.be van burgemeest­er Pierre Rolin en schepen Miguel

Delacroix. ‘Als gemeentebe­stuur hebben we het Brusselse Gewest hierover herhaaldel­ijk aangesprok­en en we hebben ons gelijk gehaald.’

Vorige week nog liet het UZ Jette weten dat ook de bezoekers van het ziekenhuis die nog over een vervuilend­e wagen beschikken, zich geen zorgen meer moeten maken. De toegangswe­g naar het ziekenhuis via de Dikke-Beuklaan valt immers niet langer binnen de Brusselse lage-emissiezon­e.

Burgemeest­er

 ?? Ssj ?? Door een aanpassing van de Lage Emissiezon­e is er geen boete meer voor bestuurder­s van vervuilend­e voertuigen die de N5 door Brussel gebruiken.
Ssj Door een aanpassing van de Lage Emissiezon­e is er geen boete meer voor bestuurder­s van vervuilend­e voertuigen die de N5 door Brussel gebruiken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium