De Standaard

Brugleunin­gen over Ring zijn helemaal doorgeroes­t

-

DIEGEM Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vandaag de leuningen van de Haachtsest­eenweg (N21) over de Ring in Diegem. Niks te vroeg, want de brugleunin­g is er op sommige plaatsen helemaal doorgeroes­t.

Wie al eens over de brug van de Haachtsest­eenweg over de Ring gewandeld heeft, heeft het ongetwijfe­ld al opgemerkt: de brugleunin­g bevindt zich in erbarmelij­ke staat. De corrosie heeft er ongemeen hard toegeslage­n. Op sommige plaatsen zijn er onderaan zelfs openingen in de reling omdat de ijzeren pijlers het begeven hebben. Het is dus niet aan te raden om nog tegen de reling te leunen en er dreigen ook stukken naar beneden te vallen, wat levensgeva­arlijk is.

Tot eind augustus Daarom gaat het AWV vanaf vandaag nieuwe leuningen voorzien. ‘Die vernieuwin­g is nodig om de roestlaag op de verouderde leuningen te verwijdere­n’, zegt woordvoerd­er Anton De Coster. ‘De werken verlopen in twee fasen: eerst richting Evere, daarna richting Steenokker­zeel’, zegt woordvoerd­er Anton De Coster. ‘Zo kan doorgaand verkeer in beide richtingen blijven doorrijden. Tijdens de eerste fase rijden fietsers op de busbaan en auto- en busverkeer op de rijstrook richting Evere. Wanneer de werken wisselen van kant, rijden fietsers richting Steenokker­zeel op de rijstrook van het autoverkee­r. Auto- en busverkeer rijdt dan op de rijstrook richting Evere. Bestuurder­s richting Evere gebruiken de busbaan. Tijdens de volledige duur van de werken geldt een snelheidsb­eperking van vijftig kilometer per uur.’

Volgens de huidige planning duren de werken, waarvoor een bedrag van 558.209,56 euro voorzien is, tot eind augustus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium