De Standaard

Mazzu heeft akkoord met Anderlecht, Geraerts moet hem opvolgen bij Union

- © PieterJan Calcoen Jürgen Geril © Peter Mijlemans

VOETBAL Anderlecht rondt de laatste details af: Felice Mazzu (56) wordt de opvolger van Vincent Kompany. Zijn assistent Karel Geraerts (40) blijft bij Union: hij moet er de T1 worden.

Anderlecht brengt alles in gereedheid om de komst van Felice Mazzu aan te kondigen – dat gebeurt mogelijk vandaag al, als de handtekeni­ngen gezet zijn. Er is dit weekend druk onderhande­ld tussen Mazzu en de Anderlecht­top. Zaterdag lekte zelfs een foto uit van Mazzu met Anderlecht-bazen Wouter Vandenhaut­e en Peter Verbeke in restaurant Ogst in Hasselt. Toen al was een deal nakend, intussen is er een akkoord: Mazzu wordt de nieuwe coach bij de recordkamp­ioen.

Niet alleen Mazzu, maar ook verschille­nde getrouwen ruilen het Dudenpark in voor Anderlecht. Mazzu neemt Laurent Deraedt (keeperstra­iner), Sandro Salamone (videoanali­st) en Thibaut Meyer (fysiektrai­ner) mee. Zijn T2 komt dan weer over van zijn ex-club Charleroi: Samba Diawara zal Mazzu’s rechterhan­d zijn.

Lage afkoopsom

Anderlecht wil het netjes spelen richting Union en heeft gisteren contact gezocht met het nummer twee om tot een vergelijk te komen – Mazzu had er nog een contract van onbepaalde duur. Voorlopig is er geen overeenkom­st op clubniveau, maar dat zal geen obstakel vormen. Union mag een (lage) afkoopsom voor Mazzu en zijn assistente­n verwachten.

Voor Mazzu was het een must dat hij zijn overgang met voor hem bekende gezichten kon maken. Hij heeft een trauma overgehoud­en aan zijn periode bij Racing Genk, toen hij er als nieuwkomer moest werken met een staf die al samengeste­ld was en wilde dat scenario nu vermijden. In een ideale wereld had hij ook Karel Geraerts meegenomen, maar die zit met Union rond de tafel om er de hoofdcoach te worden.

Wrange exit

Anderlecht zal afscheid nemen van verschille­nde stafleden. Floribert Ngalalu en Rodyse Munienge vertrekken al zeker, wellicht volgen Jelle ten Rouwelaar, Kevin Reid en Bram Geers hun voorbeeld. De kans bestaat dat zij met Vincent Kompany aan de slag gaan bij zijn toekomstig­e club Burnley.

Op Union heeft het bestuur inmiddels vrede met de wrange exit van Mazzu – hij had eerst aangegeven te zullen blijven, maar kwam dan plots met Anderlecht op de proppen. ‘We betreuren hoe het gelopen is, toch wensen we Felice het allerbeste’, klinkt het.

Het helpt dat Union zelf bijna een oplossing heeft voor zijn trainerspr­obleem. De gesprekken met Geraerts zijn vergevorde­rd. Normaal gezien krijgt de voormalige T2 de kans om zich als hoofdcoach te bewijzen, met Arthur Kopyt als assistent. Geraerts, een oud-speler van onder meer Club Brugge, Standard en de Rode Duivels, werkt sinds 2019 voor Union en zou toch voor wat continuïte­it zorgen in Brussel.

 ?? Belga ?? Felice Mazzu.
Belga Felice Mazzu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium