De Standaard

15-jarige dient klacht in na haatberich­ten over ‘needle spiking’

-

De tiener die er na het festival We R Young onterecht van werd beschuldig­d anderen te hebben geprikt, dient een klacht in.

De 15-jarige jongen had via sociale media duizenden haatberich­ten en doodsbedre­igingen ontvangen. De moeder van de tiener deed afgelopen weekend nog een wanhopige oproep om de online haat te stoppen.

GERECHT Haar zoon lijdt erg onder de onterechte beschuldig­ingen en leeft al enkele dagen ondergedok­en. Ook andere gezinslede­n worden getroffen door de haatberich­ten. Gistermidd­ag hebben de tiener en zijn moeder daarom een klacht ingediend bij de politie. De familie heeft ook een advocaat gecontacte­erd.

‘De politie neemt onze klacht ernstig. We hebben het volste vertrouwen in het onderzoek’, zegt de moeder. ‘De klacht is een combinatie van meerdere overtredin­gen: belaging, laster, bedreiging­en … Het is een ernstig dossier, waaronder bedreiging­en met de dood maar ook het aanstoken en het aanzetten tot online haat.’

De moeder hoopt dat ouders en kinderen inzien dat dit te ver gaat. ‘We gaan nu met onze zoon naar de dokter. Hij eet niet meer, hij slaapt niet en hij wil niet meer naar buiten. De politie heeft meteen duidelijk gemaakt dat onze zoon geen verdachte is. We hopen dat alles nu wat gaat liggen zodat hij zijn leven weer kan oppakken.’

Het Hasseltse jongerenfe­stival We R Young moest afgelopen woensdag een uur vroeger dan gepland stopgezet worden, nadat 24 jongeren onwel waren geworden. Volgens de tieners in kwestie was er sprake van ‘needle spiking’, maar het Limburgse parket zegt daarvoor geen aanwijzing­en te hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium