De Standaard

Drie doden na drama in Kessel-Lo

-

CRIMINALIT­EIT Vrijdagnac­ht heeft de politie drie levenloze lichamen aangetroff­en in KesselLo. Het ging om de alleenstaa­nde moeder A. D. (54), zoon W. (23) en vriend des huizes R. J. (47).

Bewoners van de Zavelstraa­t in Kessel-Lo, bij Leuven, werden vrijdagnac­ht opgeschrik­t door luid geblaf. De honden van A. D., vier in totaal, sloegen alarm, zo bleek achteraf. Het is in diezelfde woning dat niet veel later drie levenloze lichamen werden aangetroff­en.

Rond 3 uur zagen de buren er de politie er binnenvall­en. De agenten troffen drie lichamen aan, zwaar toegetakel­d met messteken. Volgens het Leuvense parket had een van de slachtoffe­rs zelf nog de kracht gevonden om de politie te verwittige­n.

Zaterdagmi­ddag werd de politie opgetromme­ld om het bosrijke gebied rondom de woning uit te kammen. Ook een speurhond en een politiehel­ikopter werden ingeschake­ld.

‘Alle pistes liggen nog open’, zei Sarah Callewaert van het Leuvense parket. Er werd nog geen verdachte opgepakt. Voorlopig is niet duidelijk of het mes waarmee de wonden zijn aangebrach­t al is teruggevon­den.

A. was een alleenstaa­nde moeder van drie kinderen. Ze was hulpbehoev­end en had suikerziek­te, ze werkte niet. Met de hulp van onder meer het OCMW en andere helpende handen slaagde ze er toch in om haar gezin samen te houden.

Weinig contact

Volgens het Leuvense parket had een van de slachtoffe­rs zelf nog de kracht gevonden om de politie te verwittige­n

Buren belden meermaals de politie vanwege lawaaihind­er en andere overlast. Haar zonen kwamen al in aanraking met politie voor drugs of diefstal.

De oudste van de drie woonde niet meer thuis, hij was getrouwd. ‘Mama was zo trots toen we trouwden’, vertelt hij. Zijn jongere broer had al eerder het ouderlijke huis verlaten en had nog weinig contact met zijn moeder.

‘Enkel W. woonde nog bij haar’, vervolgt de oudste broer. ‘En toen nam mijn mama ook nog die vriend (R. J., red.) in huis. Zo was mama: altijd goed doen voor een ander.’ (aba, edi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium