De Standaard

Vanzeir definitief naar New York, Thorgan Hazard naar PSV

- (jug, thst, bvv, pjc, kvu, jve) ©

TRANSFER DEADLINE DAY Vandaag loopt de transferpe­riode af. Welke opvallende transfers zitten er nog aan te komen en welke werden maandag al gerealisee­rd? Een overzicht.

De transfer van Dante Vanzeir (24) naar NY Red Bulls kan niet meer misgaan. Op club- en persoonlij­k niveau was er al een deal, de spits van Union heeft nu ook met succes zijn medische en fysieke tests afgewerkt. Union zal ruim vijf miljoen euro vangen, Vanzeir kan voor minstens vier jaar tekenen in Amerika.

Club Brugge loost op de laatste dag van de transferpe­riode waarschijn­lijk nog een overbodige speler: Eder Balanta is op weg naar Schalke 04. De Colombiaan past niet in de plannen van trainer Scott Parker en belandde de laatste weken ook naast de kern. Ook voor Eduard Sobol (Strasbourg) en Cyle Larin (Real Valladolid), wordt een oplossing gezocht.

Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Wesley Hoedt (28). De overbodige verdediger heeft een akkoord met het Engelse Watford, de nummer 4 uit The Championsh­ip. Er is sprake van een transferso­m van 2 miljoen euro, maar dat wordt niet bevestigd. Spits Sebastiano Esposito wordt door Inter voor 5 maanden uitgeleend aan Bari in de Serie B. Op de laatste transferda­g is het vooral ook de vraag wie de nieuwe spits wordt. Paars-wit hoopt op Serviër Petar Ratkov van TSC Backa Topolo , maar ook Parma toont nu interesse, en zou meer bieden. Wel heeft Anderlecht zijn nieuwe verdediger zo goed als beet. De Engelsman Harry Toffolo (27) komt over van Nottingham Forest in de Premier League.

Nicolas Raskin (21) is in Schotland om zijn transfer naar Rangers FC af te ronden. Standard kwam maandagnac­ht tot een deal met de Schotse topclub over een transferso­m van twee miljoen euro en een doorverkoo­ppercentag­e van twintig procent. Met Raskin zelf was er al een persoonlij­k akkoord over een contract tot 2027. Zijn medische tests legde de middenveld­er tien dagen geleden al af. Ook Stuttgart drong nog even aan, maar de keuze van Raskin voor Rangers ligt vast.

PSG biedt op Bakayoko

Het heeft er alle schijn van dat Thorgan Hazard (29) zijn carrière vervolgt bij PSV. Alle partijen naderen een akkoord over een huur met aankoopopt­ie. Hazard zit op een zijspoor bij Dortmund. PSV heeft ook een bod van PSG gekregen en geweigerd voor de Belgische winger Johan Bakayoko (19). De vraag is of de Fransen nog een nieuwe pogingen zullen doen. Het doel van PSG was Bakayoko aan te kopen om hem dan elders te laten rijpen. De Belgische beloftenin­ternationa­l maakte vorig jaar indruk bij Jong PSV in tweede klasse. Dit seizoen zit hij aan veertien duels en drie doelpunten in de A-ploeg.

Radja Nainggolan (34) is weer onder dak. Hij trekt naar SPAL in de Italiaanse Serie B. De ploeg staat pas veertiende, maar Nainggolan komt er wel een oude bekende tegen: Dianele De Rossi, zijn exploeggen­oot bij AS Roma, is er coach.

 ?? Defodi Images ?? Dante Vanzeir.
Defodi Images Dante Vanzeir.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium