De Standaard

Huurdeals voor Thorgan Hazard en Sambi Lokonga

- (red)

TRANSFERS BUITENLAND Ook heel wat Belgen in het buitenland waren dinsdag op Deadline Day nog het onderwerp van onderhande­lingen. Thorgan Hazard verlaat na acht seizoenen de Duitse competitie. De 29-jarige middenveld­er trekt op huurbasis van Dortmund naar PSV, waar hij het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke moet opvangen. De transfer hing al enkele dagen in de lucht, maar werd dinsdagavo­nd geofficial­iseerd. Ook Adnan Januzaj (27) werd genoemd bij PSV, maar de winger blijft bij Sevilla.

Naast Hazard verkast ook Albert Sambi Lokonga (22) op huurbasis. De jonge middenveld­er zal tot de zomer uitkomen voor Crystal Palace. Bij zijn club Arsenal, leider in Engeland, kwam hij dit seizoen amper aan speelminut­en.

Dodi Lukebakio blijft dan weer bij Hertha Berlijn, ondanks gesnuffel van PSG en een bod van Lyon. De aanvaller scoorde dit seizoen al 7 keer voor Hertha en is te belangrijk voor de Duitsers. PSG probeerde ook PSV-talent Johan Bakayoko (19) los te weken, maar een enorm bod van 15 miljoen euro bleek niet genoeg om de Eindhovena­ren te overtuigen. PSV gelooft in de Belgische jeugdinter­national en verdiende al zo’n 75 miljoen aan de transfers van Gakpo en Madueke.

Guardiola laat Cancelo gaan

Een opvallende niet-Belgische transfer was voor João Cancelo (28). De polyvalent­e verdediger van Manchester City wordt uitgeleend aan Bayern München, met aankoopopt­ie van zo’n 70 miljoen euro. De Portugees was vorig seizoen een steunpilaa­r in de ploeg van Pep Guardiola, maar is de laatste tijd niet in vorm.

Het koopgekke Chelsea verkocht dinsdag nog Jorginho aan Arsenal en hoopte de monsterdea­l rond Enzo Fernandez – voor 120 miljoen – gisterenav­ond laat nog tijdig af te ronden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium