De Standaard

Anderlecht strikt dan toch spits na dolle avond

- © (red)

TRANSFERS BELGIë Nadat Genk eerst nog een doelwit kaapte, heeft Anderlecht dan toch zijn broodnodig­e spits beet.

De laatste dag van de transferma­rkt heeft Anderlecht een rollercoas­ter van emoties bezorgd. RSCA had door het vertrek van Fabio Silva dringend nood aan een extra spits, maar die zoektocht bleek een helse ondernemin­g. Eerst greep het nog naast de Serviër Petar Ratkov (19) van TSC, daarna ging Racing Genk lopen met het andere target, de Nigeriaan Tolu Arokodare (22). De 1,97m-lange spits komt over van de Franse tweedeklas­ser Amiens, waar hij dit seizoen acht keer scoorde, en moet Paul Onuachu vervangen. Anderlecht probeerde daarna nog tevergeefs bij Amine Salama (22) van Angers, maar kon finaal toch nog een spits strikken. De ervaren Islam Slimani (34) komt over van Brest. De Algerijn speelde eerder al voor Sporting, Leicester, Monaco en Lyon.

Voor Wesley Hoedt kwam er wel een oplossing. De Nederlande­r – die zichzelf onmogelijk had gemaakt in het Astridpark – trekt voor zo’n twee miljoen euro naar de Engelse tweedeklas­ser Watford. Hendrik Van Crombrugge mocht ook lang hopen op een transfer naar Engeland, maar zijn deal met Nottingham Forest sprong af.

Genk zag met Mika Godts ook nog wel een groot talent uit eigen huis vertrekken. De 17-jarige Godts, een flankaanva­ller, trekt naar Ajax.

Standard toonde zich op Deadline Day vooral nog actief aan uitgaande zijde. Nicolas Raskin werd voorgestel­d bij Rangers, een transfer die al lang in de lucht hing. De Schotse topclub betaalt zo’n twee miljoen euro voor hem. Ook het vertrek van Selim Amallah is geen verrassing in Luik. De Marokkaans­e WK-ganger trekt naar Valladolid, ook hij levert zo’n twee miljoen op. Aan inkomende zijde kon Standard nog de jonge Ibe Hautekiet wegplukken bij Club NXT.

Antwerp pakte dinsdagavo­nd nog uit met de transfer van Mandela Keita. De Belgisch jeugdinter­national wordt gehuurd van OHL. Antwerp heeft wel een aankoopopt­ie, die zo’n tien miljoen euro bedraagt. Keita wordt in Leuven al lang aanzien als groot talent, maar zag de laatste jaren zijn progressie geremd door blessures.

Club Brugge hield zich dinsdag opvallend stil, maar kon wel de overgang van Eder Balanta naar Schalke 04 afronden. De Colombiaan­se middenveld­er was al een tijdje buiten beeld bij Club.

 ?? Icon sport ?? Islam Slimani
Icon sport Islam Slimani

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium