De Standaard

de kleine parade

-

Kloof tussen Gap en Kanye nog breder

De winkelkete­n Gap heeft Kanye West aangeklaag­d voor liefst 2 miljoen dollar. Vorig jaar verbrak West de samenwerki­ng met het kledingbed­rijf. Gap wil nu een schadeverg­oeding, maar niet alleen dat. Sinds Kanye opstapte, kreeg de keten een proces aan zijn been van Art City Center. Dat verhuurde aan Gap een pand dat werd gebruikt als showroom voor de Yeezy-collectie. Toen het contract tussen Gap en Kanye werd opgezegd en de ruimte weer vrijkwam, ontdekte Art City dat die volledig moest worden gerestaure­erd. West had zonder toestemmin­g een ramp naar het parkeerter­rein laten bouwen, een tunnel en een nieuwe muur. Drie badkamers waren dan weer verdwenen. Gap zegt dat het niets met die aanpassing­en te maken had, en eist dat West nu de schade en de proceskost­en betaalt.

Kanye West besloot in de loop van vorig jaar de samenwerki­ng stop te zetten, omdat hij vond dat het bedrijf te weinig kleding van hem had opgenomen in hun collectie. Na een paar antisemiti­sche uitspraken van West werd sowieso al zijn kleding uit de schappen gehaald.

Blake Shelton kiest na 23 seizoenen The voice voor gezin

De Amerikaans­e countryzan­ger Blake Shelton stapt na 23 seizoenen uit The voice USA. Hoewel de talentenja­cht in tientallen landen wordt gemaakt, is er nergens een coach die het zo lang wist vol te houden. En nee, The voice bestaat nog geen 23 jaar: in de VS worden sinds de start van het programma in 2012 elk jaar twee seizoenen gedraaid.

Voor het programma is zijn vertrek een aderlating. Hij was populair bij de kijkers, maar ook een succesvoll­e coach. Van de 23 seizoenen wist hij liefst negen keer met een van zijn poulains de wedstrijd te winnen. Slechts in een seizoen had hij geen kandidaat in de finale.

Shelton is sinds 2015 samen met zangeres Gwen Stefani (No Doubt). Hij wil meer tijd doorbrenge­n met haar en zijn pluskinder­en. De twee leerden elkaar kennen in The voice in 2014. Shelton was nog getrouwd met countryzan­geres Miranda Lambert, Stefani met rocker Gavin Rossdale. Toen hun huwelijken een jaar later spaak liepen, vonden ze eerst troost bij elkaar, later meer. (tove, isg)

 ?? © afp ?? Blake Shelton en Gwen Stefani zien elkaar binnenkort wat vaker.
© afp Blake Shelton en Gwen Stefani zien elkaar binnenkort wat vaker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium