De Standaard

Spannende driestrijd dringt zich op in play-offs vrouwenvoe­tbal

-

VROUWENVOE­TBAL De Lotto Super League staat voor een razend spannende ontknoping. Na de reguliere competitie staan de drie titelkandi­daten OHL, Standard en Anderlecht op een zakdoek.

De voorbije jaren ging het vooral tussen OHL en Anderlecht in de hoogste voetbalkla­sse bij de vrouwen, maar dit seizoen mengt ook Standard zich in de titelstrij­d. De recordkamp­ioen, die al sinds 2017 op een nieuwe titel wacht, sloot de reguliere competitie af met een zege tegen Zulte Waregem. De Rouches beginnen zo naast OHL als gedeelde leider aan de play-offs.

OHL strandde de voorbije drie jaar op plek twee, maar hoopt dit jaar eindelijk zijn eerste landstitel te pakken. Zaterdag domineerde­n de Leuvenaars nog negentig minuten lang tegen Genk, al kon het wel maar een keer scoren. “Alleen al in de eerste helft hadden we minstens twee doelpunten moeten maken”, blikte de Leuvense coach Jimmy

Coenraets meer dan tevreden terug. “Genk heeft daar weinig tegenoverg­esteld. Ik denk ze hooguit twee keer echt zijn komen dreigen. Nee, ik ben echt tevreden. Het was al een tijdje geleden dat ik mijn ploeg zo goed heb zien spelen.”

Play-offboost

Ook landskampi­oen Anderlecht tankte afgelopen weekend veel vertrouwen met een monstersco­re tegen Charleroi (6–0). Het sluit de reguliere competitie daarmee als derde af op een punt van OHL en Standard. “We hebben een sterke remonte neergezet en je voelt de winningmoo­d in de groep”, zei doelpunten­maker Fran Meersman.

Dubbel goed nieuws voor Anderlecht, want kapitein Laura De Neve maakte zaterdag na lang blessurele­ed haar rentree. Een serieuze boost in de titelstrij­d. “We zijn stilaan op volle sterkte en zijn klaar voor de play-offs”, besloot Meersman. De play-offs gaan van start op 22 maart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium