De Standaard

Philipsen blijft ondanks nieuwe nederlaag hoopvol voor Sanremo

In de slotrit van Tirreno-Adriatico moest Jasper Philipsen opnieuw zijn meerdere erkennen in Jonathan Milan, maar dat is geen reden tot paniek: “Ik groei naar mijn beste vorm.”

-

Jasper Philipsen vloog gisteravon­d vanuit Bologna al richting België. Overmorgen staat de zegekoning van 2023 immers aan de start van Nokere Koerse waarna hij ’s avonds alweer terugkeert naar Italië voor Milaan-Sanremo. “Nokere Koerse heeft als wedstrijd de voorbije jaren aan belang gewonnen. Vandaar dat de ploeg en ik er graag aan de start wilden staan”, verklaarde Philipsen zijn druk programma.

In de slotrit van de Tirreno-Adriatico moest Philipsen net als in rit vier zijn meerdere erkennen in Jonathan Milan. Een klein deukje in het vertrouwen, al heeft de rittenkoer­s hem wel dat procentje extra gebracht, vond hij. “Ik heb nog niet mijn beste gevoel”, vertelde onze landgenoot, “maar op zich is deze Tirreno goed verlopen. Met uitzonderi­ng van die valpartij (in de derde rit, red.). Zoiets probeer je liever te

vermijden. Ik heb deze week wel

“Als het weer meezit, ben ik zeker dat een groepsspri­nt nog altijd mogelijk is in Milaan-Sanremo” Jasper Philipsen Alpecin-Deceuninck

kunnen gebruiken om naar mijn beste vorm toe te groeien.”

Een stijgend vormpeil is nodig, want zaterdag staat met MilaanSanr­emo het eerste monument van het seizoen op het programma.

“De vraag is echter of Sanremo nog wel een klassieker is voor sprinters”, lachte de snelle man van Alpecin-Deceuninck. “Met jongens als Tadej Pogacar aan de start is een spurt niet meer zo evident. Als de weersomsta­ndigheden meezitten, ben ik ervan overtuigd dat een spurt van een uitgedund peloton nog altijd een mogelijkhe­id is. Ik zat vorig jaar echt niet ver van de eersten op de top van de Poggio en nadien kan er nog veel gebeuren.”

Het voorjaar stopt uiteraard niet in Sanremo. Philipsen maakte vorig jaar indruk met onder meer winst in Brugge-De Panne en de Scheldepri­js en een tweede plaats in Parijs-Roubaix. Wat mag het deze keer zijn? Philipsen: “Ik kijk uit naar Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen, twee wedstrijde­n die mij zouden moeten liggen. En uiteraard staat Roubaix ook weer hoog op de agenda.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium