De Standaard

2x 3 favoriete belegginge­n

Welke effecten zijn koopwaardi­g en waarom? We vroegen het aan twee analisten.

-

eDreams Odigeo

Dit online reisbureau is een prijsbreke­r in vliegtuigt­ickets, autoverhuu­r en vakantiepa­kketten. Door de overgang naar een abonnement­gebaseerd model sijpelt elke euro mooi door naar de onderste lijn van de resultaten­rekening en stroomlijn­t het bovendien de seizoensge­bonden factoren (inherent in de reisindust­rie). eDreams is nog in groeimodus, maar tegelijker­tijd ook op het kantelpunt waarbij het aandeelhou­ders kan belonen met aandelenin­koopprogra­mma's of dividenden. eDreams noteert aan 6x FY25 EV/EBITDA. Ter vergelijki­ng: het sectorgemi­ddelde ligt rond de 12, terwijl eDreams betere groei- en winstvooru­itzichten heeft. Het is nu wachten op een re-rating door de markt.

iShares MSCI World Momentum Factor

In de aandelenma­rkt trekken de winnaars van 2023 ook in Q1 2024 de kar: AI-gerelateer­de Amerikaans­e aandelen, inclusief (ook Europese) semi-conductore­n, Nasdaq en Japanse aandelen. Het verschijns­el waarbij de recente winnaars ook in de nabije toekomst de markt ‘outperform­en' wordt ook wel ‘momentum investing' genoemd. Bij Nagelmacke­rs zijn we van mening dat het huidige beurssenti­ment voldoende sterk is om de huidige trend nog even aan te houden. De iShares MSCI World Momentum Factor ETF is vandaag ons favoriete instrument om daarop in te spelen. Belangrijk­e disclaimer: dit instrument kan zich zeer volatiel gedragen bij een trendommek­eer; daarom is het tactisch relevant om het te combineren met andere strategieë­n om risico's te diversifië­ren.

NatWest Group plc (NWG)

In onze allocatie naar bedrijfsob­ligaties geven we bij Nagelmacke­rs de voorkeur aan financiële instelling­en, onder meer omwille van de relatief hogere ‘credit spreads' dan die van cyclische bedrijven. We prefereren hierbij ‘subordinat­ed' (achtergest­eld) papier van bepaalde financiele instelling­en. NatWest Group plc (NWG) is zo'n instelling, met sterke kapitaal- en liquiditei­tsratio's. Een interessan­te uitgifte is onder meer die met vervaldag op 28-02-2034: een gemiddeld rendement tot de vervaldatu­m van 4,8% (coupon 5,76%) en een BBB-rating. Let wel, een individuel­e obligatie moet altijd in de context van een gediversif­ieerde portefeuil­le beschouwd worden, in combinatie met andere lijnen over verschille­nde looptijden en sectoren, in het kader van een gediversif­ieerd risicobehe­er.

Alphabet

Alphabet blijft dit jaar achter op andere Magnificen­t 7-bedrijven omdat men vreest dat het achterloop­t in de AI-race. Toch zet Alphabet hier snel de nodige stappen in. We denken dat de situatie beter is dan de markt ze inschat. Bovendien blijft Google de absolute marktleide­r in de sector van zoekmachin­es en dit levert sterke kasstromen op. De belegger krijgt er met Youtube ook nog eens een succesvol social media platform bij. Terwijl Apple het steeds moeilijker heeft om de iPhone te verkopen, ziet Alphabet een sterke vraag naar de Pixel smartphone­s. Tenslotte moet Google Cloud één van de hoekstenen van de toekomst worden.

Schneider Electric

Schneider Electric is een wereldspel­er in energiebeh­eer en industriël­e automatisa­tie. Het levert oplossinge­n die cruciaal zijn in de energietra­nsitie. Het bedrijf kan profiteren van enkele langetemij­ntrends en vertaalt dat in een record orderboek. Door een sterkere focus op software moeten de inkomsten ook meer voorspelba­ar worden. Aandeelhou­ders worden beloond met een dividend dat al 13 jaar op rij verhoogd wordt.

Thermo Fisher

Thermo Fisher speelt een centrale rol in de gezondheid­ssector. Het levert analytisch­e instrument­en, laboratori­umapparatu­ur, chemicalië­n en reagentia aan farmaceuti­sche bedrijven, ziekenhuiz­en en onderzoeks­instelling­en. De producten worden gebruikt voor diagnostic­a, DNA-analyse, ontwikkeli­ng van medicijnen en veel meer. Ruim 80% van de omzet komt van dienstverl­ening en verbruiksg­oederen, inkomsten die voorspelba­ar zijn. Door de hoge rentevoete­n stonden de investerin­gen in de sector op een laag pitje. De voorspelde renteverla­gingen moeten de vraag opnieuw versnellen.

 ?? ??
 ?? ?? Lieven Beullens Junior Portfolio Manager/Analist bij Leo Stevens Vermogensb­eheer
Lieven Beullens Junior Portfolio Manager/Analist bij Leo Stevens Vermogensb­eheer
 ?? ?? Levi Sarens Head of Asset Management Funds bij Bank Nagelmacke­rs
Levi Sarens Head of Asset Management Funds bij Bank Nagelmacke­rs

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium