De Standaard

VRT wil Kamal Kharmach exclusief

-

Kamal Kharmach heeft een exclusivit­eitscontra­ct onderteken­d bij de VRT. Hij is al enkele jaren een van de sterkhoude­rs van de openbare omroep, met zijn eindejaars­conference en de programma’s Andermans zaken en Geld gezocht.

Kharmach schaart zich zo bij een twintigtal andere schermgezi­chten, onder wie Tom Waes, Jeroen Meus, Ben Crabbé, Niels Destadsbad­er en Philippe Geubels. De bedragen voor die contracten variëren volgens goed ingelichte bronnen van zo’n 100.000 tot 700.000 euro bruto per jaar. Toch kiest Kharmach naar eigen zeggen niet voor het geld. “Voor de openbare omroep kiezen is en mag geen financiële overweging zijn”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. “Ik kan programma’s maken die maatschapp­elijk relevant zijn. En dat is voor mij echt de essentie.”

Chef-kok gaat The Boss spelen

Jeremy Allen White is gevraagd voor de rol van Bruce Springstee­n in een nieuwe film over The Boss. Het verhaal is gebaseerd op een boek van schrijver

Warren Zanes die Springstee­n volgde tijdens het maken van zijn zesde studioalbu­m, Nebraska. Met die plaat ging The Boss een compleet andere muzikale richting uit in vergelijki­ng met succesalbu­ms als The river. White is bekend van de tv-serie The bear, waarin hij de hoofdrol van chef-kok Carmen ‘Carmy’ Berzatto speelt.

Fans betalen voor uitvaart Def Rhymz

De nabestaand­en van de overleden Nederlands­e rapper Def Rhymz hebben met succes een crowdfundi­ngsactie opgezet om zijn uitvaart in Suriname te bekostigen. Binnen 24 uur werd het streefbedr­ag van 40.000 euro gehaald. De teller stond gisteren op ruim 50.000 euro.

Def Rhymz, de artiestenn­aam van Dennis Bouman, overleed zondag na een hartfalen. Hij was vooral rond de eeuwwissel­ing populair met nummers als ‘Schudden’ en ‘Ik ben niet te stoppe’. Ondanks de muzikale successen kunnen zijn nabestaand­en zijn afscheid naar eigen zeggen niet uit eigen kas betalen. Wegens chronisch hartfalen kon Bouman geen verzekerin­g afsluiten. De rapper werd 53. (gvds, jvh)

 ?? © Sebastian Steveniers ?? De exclusieve blik van Kamal Kharmach.
© Sebastian Steveniers De exclusieve blik van Kamal Kharmach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium