De Standaard

Gert Verhulst tafelt met politieke kopstukken

-

MEDIA Terwijl de VRT onder de noemer Kies24 een heel verkiezing­saanbod op poten zet en VTM plannen heeft om zeven kopstukken op te sluiten in een kasteel met Eric Goens, komt ook Play4 met een verkiezing­sprogramma. Vanaf 27 mei zal Gert Verhulst twee weken lang in de late avond zeven kopstukken ontvangen. De verkiezing­stafel komt boven op De tafel van Gert. Dat programma loopt gewoon door in zijn huidige vorm. Alexander De Croo (Open VLD), Petra De Sutter (Groen), Sammy Mahdi (CD&V), Raoul Hedebouw (PVDA), Melissa Depraetere (Vooruit), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart De Wever (N-VA) zullen opeenvolge­nd door Verhulst ondervraag­d worden. Drie – nog onbekende – tafelgaste­n zullen naast Verhulst de kans krijgen om de politici aan de tand te voelen.

“We zijn heel blij dat we naast de reguliere Tafel voor het eerst ook met speciale laatavonde­dities naar de kijker gaan waarin we in onze eigen stijl inzoomen op die verkiezing­en”, zegt programmad­irecteur Annick Bongers in het begeleiden­de persberich­t. Dat wil de zender ook in het najaar doen in de aanloop naar de gemeentera­adsverkiez­ingen. Programmam­aker Diederik Van den Abeele ( Shalom allemaal!) dompelt zich een jaar onder in Ninove, waar de Ninoofse afdeling van Vlaams Belang bijzonder sterk staat. De docureeks heeft nog geen uitzenddat­um, maar wel een titel: Wij zijn van Nienof!

Afscheid

Programmad­irecteur Bongers meldde ook dat ze in juni na tien jaar afscheid neemt van haar functie en een halfjaar gas terug neemt. “Ik kijk met veel plezier terug, maar het is tijd om te herbronnen”, klinkt het. Wat daarna komt, is nog een vraagteken. Haar functie wordt bij Play opgevangen door drie personen: Martijn Bal neemt de leiding over alle programma’s, Ken Ceulemans leidt de programmas­trategie en Kristof Demasure wordt actuaveran­twoordelij­ke.

Onder leiding van Bongers werd De mol nieuw leven ingeblazen en ontwikkeld­e Verhulst zich tot onontkoomb­aar schermgezi­cht. “De spreidstan­d die ons werd verweten, is net onze belangrijk­ste troef geworden”, blikt ze met trots terug. Op Play4 worden realityree­ksen als Blind gekocht en Extreme makeover Vlaanderen afgewissel­d met docureekse­n als Bompa Bockie en Shalom allemaal!, die een meer maatschapp­elijke insteek hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium