De Standaard

Herboren Union vindt zijn veerkracht terug

Zes punten in vier dagen, maar vooral zeven goals en slechts één tegengoal. Een herboren Union heeft zich met een tweede klinkende zege tegen Antwerp weer in de titelstrij­d geknokt.

- Valerie Van Avermaet

We schreven het donderdaga­vond na de 0–3-zege tegen Antwerp al, maar ook zondagavon­d was het opvallend. Hoe anders is de sfeer bij Union plots nu er weer gewonnen wordt. Er kan weer gelachen worden. In de perszaal van de Bosuil deelde Mark van Bommel toen een Lion-koek met zijn concullega Alexander Blessin. “Ik heb je al drie punten geschonken, nu ook een koek. Meer krijg je niet hè”, grapte de trainer van Antwerp. Blessin kon er smakelijk om lachen.

Ook nu waren de Lion-koeken weer een gesprekson­derwerp tussen beide trainers tijdens de persconfer­entie na de 4–1-zege van Union. Wat bleek: Blessin had voor de wedstrijd aan Van Bommel een Lion-koek teruggegev­en. “Ik dacht dat ik er vanaf was als ik je voor de wedstrijd een cadeau teruggaf, maar tijdens de wedstrijd gaven we je nog een tweede cadeau”, lachte de trainer van Union.

De Duitser doelde op het enige doelpunt van Antwerp in de wedstrijd. Hij hamert al weken dat de individuel­e fouten uit zijn team moeten, maar die boodschap had Noah Sadiki niet goed begrepen. Een weggever in de voeten van Vincent Janssen leidde de 0–1 in.

In twee minuten tijd ging Union evenwel weer op en over Antwerp. Voor het eerst in deze play-offs slaagden de Brusselaar­s erin om een achterstan­d om te buigen. Terwijl vorige week de hoofden bij Unionnogna­arbenedeng­ingenna een tegengoal uit een individuel­e fout, was er zondagavon­d tegenAntwe­rp opnieuw veerkracht. “De reactie na het tegendoelp­unt was geweldig”, glunderde coach Blessin. “Dankzij die zege donderdag was het vertrouwen nu terug. We geloven weer in onze eigen sterktes. De efficiënti­e en het geluk zijn er weer. En mooie goals.”

Wervelende Puertas

Die mooie goals kwamen er dankzij de klasse van Machida, Nilsson en Mac Allister. Al luisterde de echte uitblinker opnieuw naar de naam Cameron Puertas. Donderdag tilde hij zijn ploeg met een klasseflit­s op een vrije trap over de moeilijke momenten heen. Nu was hij alomtegenw­oordig met twee goals.“Uit die laatste goal van Cameron spreekt vertrouwen”, zag ook Sadiki.

De dip van Union was zo eigenlijk best van korte duur. Hoe ze dat hebben geflikt na de nul op twaalf? “Hard werken”, antwoordde Blessin overtuigd. “Dit was een les voor mijn spelers. Eerst moet je hard werken, pas daarna kan je voetballen. Het moet stap per stap gebeuren. De basics moesten terug goed zijn. En tja, ik wil geen excuses zoeken, maar we waren het niet gewend om meer dan één wedstrijd op een rij te verliezen. In de competitie gebeurde dat nooit. Als je dan telkens makkelijke tegengoals pakt, brengt je dat toch even uit evenwicht. Daarom was het wat zoeken. Maar na die eerste goal hier tegen Antwerp zag ik dat het vertrouwen terug was.”

De Brusselaar­s zijn zo net op tijd toch weer helemaal klaar voor de titelstrij­d én voor de bekerfinal­e. Het was nochtans niet het gemakkelij­kste parcours deze week want twee keer in vier dagen tijd was de druk torenhoog nadat Club Brugge en Anderlecht telkens vooraf al punten had gesprokkel­d. Ze voerdenzod­edrukopvoo­rUnion,maar de Brusselaar­s zijn plots weer bevrijd. Geen moment te vroeg, want de komende negen dagen wachten titeluitda­gers Anderlecht en Club Brugge in de competitie en opnieuw Antwerp in de bekerfinal­e.

“We waren het niet gewend om meer dan één match op een rij te verliezen. Daarom was het wat zoeken” Alexander Blessin

Coach Union

UNION-ANTWERP............................................................... 4-1 Doelpunten: 17’ Janssen 0-1; 37’ Nilsson 1-1; 39’ Mac Allister 2-1; 54’ Puertas 3-1; 90+3’ Puertas 4-1

 ?? Isosport ?? Een fout van Sadiki (links) leidde de 0–1 in, maar Puertas (rechts) zette de situatie nog helemaal recht.
Isosport Een fout van Sadiki (links) leidde de 0–1 in, maar Puertas (rechts) zette de situatie nog helemaal recht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium