Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Arcadis mag fietsostra­de Antwerpen-Lier ontwerpen

Nieuwe verbinding van 8,5 miljoen euro eind 2020 klaar

-

De provincie Antwerpen heeft studiebure­au Arcadis aangesteld als projectman­ager van de nieuwe fietsverbi­nding tussen de stations van AntwerpenB­erchem en Lier.

Nu de fietsostra­des Antwerpen-Mechelen en Kontich-LintLier helemaal afgewerkt zijn, verlegt de provincie haar blik naar het traject van 10,6 kilometer tussen de treinstati­ons van Antwerpen-Berchem en Lier. In februari van vorig jaar keurde de provincier­aad de nieuwe verbinding reeds goed en nu heeft de provincie ook een studiebure­au gevonden om het project in goede banen te leiden. Arcadis zal als projectman­ager instaan voor het ontwerp, de uitvoering­sstudie en het aanbestedi­ngsdossier van de nieuwe fietsostra­de.

De nieuwe verbinding zal grotendeel­s spoorlijn 15 volgen en Mortsel, Boechout en Lier doorkruise­n. Op het grondgebie­d van Boechout heeft de gemeente langs de spoorweg reeds een fietsverbi­nding gerealisee­rd. Het Boechoutse bestuur hoopt met de aanleg van het volledige traject wel op een fietstunne­l aan de Alexander Franckstra­at en nieuwe, volwaardig­e tunnel ter hoogte van de Binnenstee­nweg.

De eerste schop zou nog dit jaar in de grond kunnen gaan. Tegen het einde van 2020 zou de fietsostra­de dan helemaal klaar moeten zijn. De provincie trekt 8,5 miljoen euro uit voor de nieuwe verbinding.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium