Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Okay opent winkel in Jezusstraa­t

-

n mei vorig jaar maakte ik een reportage over de grote leegstand in de Jezusstraa­t in Antwerpen. Om eerlijk te zijn: ik had voor die reportage amper van de straat gehoord, en kon ze al helemaal niet situeren. Mijn verbazing was dan ook groot toen de Jezusstraa­t een zijstraat van de Meir bleek te zijn.

De Jezusstraa­t heeft veel handelspan­den, maar de meesten staan al jaren te koop of te huur. Veel handelaars gingen met pensioen en vonden geen opvolging. De post ging er weg, en ook het Provinciaa­l Veiligheid­sinstituut verhuisde naar een andere locatie. Immokantor­en probeerden de leegstaand­e panden te verkopen, maar beten er hun tanden op stuk. Een absoluut dieptepunt was de openbare verkoop van het voormalige postkantoo­r, dat nu leegstaat. De eigenaars wilden er 1,3 miljoen euro voor. Na twee zitdagen werd er in juni 2015 eindelijk een kandidaatk­oper gevonden die 1,275 miljoen euro wou betalen. De eigenaars wilden echter geen cent korting geven, waardoor het gebouw een jaar na datum nog steeds te koop staat.

Maar kijk nu: in volle zomer krijgen de overgeblev­en handelaars en horecauitb­aters van de Jezusstraa­t twee dagen na elkaar uitstekend nieuws. Neen, het voormalige postkantoo­r is niet verkocht. Maar Colruyt opent eind oktober van dit jaar tegenover dat gebouw wel de derde Antwerpse vestiging van de buurtsuper­markt Okay Compact. En tegen de tijd dat die winkel er opent, gaan ook de renovatiew­erken aan het gebouw van het Provinciaa­l Veiligheid­sinstituut van start. Het bedrijf Oyaya wil daar volgend jaar luxeproduc­ten zoals juwelen, horloges en parfum verkopen.

De weinige handelaars die nu al in de Jezusstraa­t zijn, kunnen binnenkort dus rekenen op meer passanten, waardoor ook hun boekhoudin­g er een pak beter zal uitzien en de straat een lijdensweg van meerdere jaren achter zich kan laten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium