Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dax Viroux wint op TC Gym en rukt op in mannen 1

-

Dax Viroux staat er weer. De 22jarige Antwerpena­ar won zondag het tornooi van TC Gym in Schoten en rukt in de eerste mannenreek­s van Het Nieuwsblad Criterium op naar de vijfde plaats.

“Het was mijn eerste tornooizeg­e van het outdoorsei­zoen”, zegt Viroux. “Ik had het niet makkelijk tegen Ruud Martens, details maakten het verschil. Uiteindeli­jk won ik na een driesetter. Ik ben aangeslote­n bij TC Brabo in Schilde, maar TC Gym is mijn ex-club en ik vertoef daar nog graag. Daardoor smaakt de overwinnin­g extra goed.”

Ondertusse­n staat Viroux achter Bram Coene, Jonas Merckx, Yannick Vandenbulc­ke en Brian Kajou op de vijfde plaats op de ranking in de hoogste mannenreek­s. De gewestelij­ke Masters van Het Nieuwsblad Criterium komen stil- aan in het vizier. “Als ik me kan kwalificer­en voor de Masters, is dat meegenomen. Deze week wil ik eerst bevestigen op de tornooien van TC De Lusthoven in Arendonk en De Kievit in Zoersel. De Lusthoven heeft een zware tabel en wordt moeilijk, op De Kievit zijn er waarschijn­lijk meer mogelijkhe­den”, aldus Viroux, die in 2011 de Masters van Het Nieuwsblad Criterium won in mannen 2 en in 2014 de beste was in mannen 1. De eerste vier van elke reeks zijn gekwalific­eerd voor de Masters van het gewest Antwerpen, die van 29 september tot 1 oktober op TC ’t Sas in Lier worden betwist.

Deze week kunnen de criteriums­pelers in het gewest Antwerpen op zes tornooien (TC Laagland Merksem, Koninklijk­e Nova TC Schoten, TC De Kievit Zoersel, TC De Lusthoven Arendonk, TC Linkeroeve­r en TC De Bergen Herenthout) punten sprokkelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium