Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lopen langs moutsilo’s op Havenrun

-

Anderhalve maand voor het startschot van de Havenrun, op 17 september, wordt het volledige parcours bekendgema­akt, met onder meer een passage bij de moutsilo’s van Boortmalt. Voor de teamestafe­tte zijn de aflossings­punten ook bekend.

Al is het ook nog niet helemaal definitief. De haven is voortduren­d in de weer. Afhankelij­k van de schepen die aangemeerd zijn, containers die gelost en geladen moeten worden en de weersvoors­pellingen kan het parcours last-minute aangepast worden.

De deelnemers krijgen alleszins een echte indruk van hoe de haven eruit ziet en werkt, zowel voor als achter de schermen. Ze lopen langs het Churchilld­ok en in de terminals van NHS, Zuidnatie en PSA. Na een doortocht in de loodsen van Trans Continenta­l Logistics en de metershoog gestapelde containers van ICTC, staat ook het Opleidings­centrum voor Havenarbei­ders (OCHA) op het programma. Nieuw dit jaar is de passage langs de moutsilo’s van Boortmalt.

Start en finish zijn net als vorig jaar op de voormalige Opel site. Deze gigantisch­e fabrieksha­l wordt helemaal ingericht om de deelnemers spectacula­ir te ontvangen na hun 15 km of teamestafe­tte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium