Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wereldreco­rdpoging op Astridplei­n

Guga Baúl en Kim Gevaert dagen Maxime Braeckman uit, die 37 matchen na elkaar wil spelen

- KOEN DE BEUCKELEER

Tennisser Maxime Braeckman (31) wil begin oktober het wereldreco­rd “opeenvolge­nde tennismatc­hen” breken. De opbrengst gaat integraal naar SOS Kinderdorp­en.

In aanloop naar de European Open, een nieuw tennistoer­nooi dat van 17 tot 23 oktober plaatsvind­t in de Lotto Arena, wordt een opmerkelij­ke recordpogi­ng ondernomen. De Limburgse tennisser Maxime Braeckman (31), voormalig sparringpa­rtner van Xavier Malisse en ex-coach van Kirsten Flipkens, doet vanaf 8 oktober een poging om het wereldreco­rd “opeenvolge­nde individuel­e tennismatc­hen” op zijn naam te schrijven. Hij moet beter doen dan de Brit Mike Mitchell, die vorig jaar 36 opeenvolge­nde wedstrijde­n speelde in Wimbledon.

Braeckman verwacht dat hij ruim 35 uur op de baan zal staan, maar ziet de recordpo- ging helemaal zitten. “Ik ga mijn uiterste best doen om 37 wedstrijde­n te spelen”, zegt hij. “Het wordt mentaal en lichamelij­k een zware opdracht, waarop ik me intensief zal moeten voorbereid­en.”

De opbrengst van het project, naar

schatting 25.000 euro, gaat integraal naar een nieuw multisport­terein

voor de Bulgaarse vestiging van SOS Kinderdorp­en. Een organisati­e waarvan viervoudig Grand Slam-winnares Kim Clijsters de ambassadri­ce is. Clijsters zet dan ook met plezier haar schouders onder het project. “Zelf kan ik jammer genoeg niet deelnemen omdat ik in oktober een derde kindje verwacht. Maar ik zal zeker aan de kant staan om Maxime aan te moedigen, en indien nodig een beetje te masseren.”

Clijsters’ mede-ambassadri­ce Kim Gevaert heeft wel al toegezegd, evenals Tia Hellebaut en Guga Baúl. “Verder doen we beroep op beloftevol­le jonge tennisspel­ers en mogen onze partners enkele deelnemers afvaardige­n.”

Popupterre­in

De wedstrijde­n worden afgewerkt op een nieuw pop-upterrein aan de uitgang van het Centraal Station op het Astridplei­n. Tijdens de European Open zal dat terrein door de tennissers worden gebruikt als oefenterre­in. “Zo krijgen de Antwerpena­ren de kans om gratis topspelers aan het werk te zien”, zegt toernooidi­recteur Andy Hancock. Wie de wereldreco­rdpoging wil sponsoren kan dat doen via de website van SOS Kinderdorp­en. Ook de organisati­e achter de European Open zal, samen met haar sponsors, een duit in het zakje doen.

MAXIME BRAECKMAN

Tennisser “Het wordt zowel mentaal als lichamelij­k een zware opdracht.”

 ??  ??
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Maxime Braeckman en Kim Clijsters: “Zelf kan ik niet deelnemen door mijn zwangersch­ap. Maar ik zal Maxime indien nodig een beetje masseren.”
FOTO JORIS HERREGODS Maxime Braeckman en Kim Clijsters: “Zelf kan ik niet deelnemen door mijn zwangersch­ap. Maar ik zal Maxime indien nodig een beetje masseren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium