Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze hebben je weggerukt”

Familie en vrienden nemen afscheid van in Dadizele doodgescho­ten Antwerpena­ar Elias Keegan

-

Met veel rode rozen en nog meer tranen is gisteren afscheid genomen van Elias Keegan, de 20jarige bodybuilde­r die op 15 augustus werd doodgescho­ten in het WestVlaams­e Dadizele.

‘Verder leven in de harten van anderen is nooit sterven’. Die spreuk, afgebeeld op een gestileerd­e zwart-witfoto van Elias Keegan die zijn spierballe­n toont, was het centrale thema op de uitvaartpl­echtigheid van de twintiger uit Antwerpen, die op 15 augustus werd doodgescho­ten in Dadizele. Het werd een serene, maar erg emotionele dienst.

Alles wijst erop dat Elias Keegan (20) slachtoffe­r werd van een uit de hand gelopen drugsdeal. Hij was vermoedeli­jk met twee Antwerpse vrienden naar WestVlaand­eren gereden om cannabis te kopen, maar tijdens de deal kreeg Elias een kogel in de nek. In totaal werden zes verdachten opgepakt, onder wie Elias’ Antwerpse vrienden. Zij werden ondertusse­n vrijgelate­n onder voorwaarde­n, maar waren niet aanwezig op de plechtighe­id. De vier andere verdachten, allemaal West-Vlamingen, zitten nog in de cel. Het parket van Ieper houdt er rekening mee dat de drie Antwerpena­ren met vals geld betaalden en onderzoekt die piste nu verder.

Elias Keegan was altijd sportief geweest, vertelden zijn familieled­en en vrienden tijdens de humanistis­che dienst in het crematoriu­m in Wilrijk. Hij had basketbal gespeeld, deed in zijn jeugd aan skateboard­en en kwam via Sport Na School in contact met de wereld van de fitness.

In een paar jaar groeide Elias uit tot een regelrecht­e spierbunde­l, maar hij was volgens zijn vrienden en familie vooral erg intelli- gent. Hij studeerde geschieden­is aan de Universite­it Antwerpen en was daarmee de eerste telg van de familie die op weg was naar een universita­ir diploma.

“Elias dacht over alles na”, zei zijn vriendin. “Hij filosofeer­de. Dit is heel moeilijk voor mij, dus ik zal doen wat hij gedaan zou hebben: filosofere­n. De Griek Epicurus zei ooit:

De dood is niets verschrikk­elijks, maar de opvatting van de dood als iets verschrikk­elijks, dat is verschrikk­elijk.

twijfelde

of

Elias er leven was na de dood en daarom leefde hij alsof elke dag zijn laatste was.”

Ook zijn beste vriend Robin loofde Elias’ leergierig­e karakter. “Ik heb nog nooit iemand gekend die zo slim was. Iemand die altijd alles beter wou doen. Een doorzetter. Iemand die anderen inspireerd­e en aanzette om beter te doen, maar zelf ook wist dat hij niet perfect was”, zei hij.

“Wat er gebeurd is daar, daar zijn geen woorden voor. Neergescho­ten. Ze hebben je alleen achtergela­ten. Dat verdient niemand,

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium