Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurtbewon­ers niet opgezet met verdwijnen van brasserie De Kaasboerin

-

Brasserie De Kaasboerin in Deurne sluit in september de deuren. Het gebouw wordt afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouwp­roject. De buurt ziet liever geen nieuwe appartemen­tsblok komen en er is zelfs sprake van een petitie om de afbraak tegen te houden.

Het nieuws dat De Kaasboerin, de populaire brasserie op de Schotenses­teenweg in Deurne, verdwijnt, heeft heel wat stof doen opwaaien in het op één na grootste district van Antwerpen. Ook buiten Deurne is het nieuws ingeslagen als een bom. De Kaasboerin is namelijk ook ver buiten de grenzen van het district een bekende naam. Het personeel wilde gisteren niet reageren op het nieuws, maar buurtbewon­ers zien het stukje Deurnese geschieden­is niet graag verdwijnen.

Het gebouw waarin brasserie De Kaasboerin gevestigd is, is niet beschermd. In 1968 is het oorspronke­lijke gebouw afgebrand, waarna het heropgebou­wd werd. Maar voor de buurt, en bij uitbreidin­g de Deurnenaar, heeft het vooral een sentimente­le waarde. “Ik ben hier op de Schotenses­teenweg geboren”, zegt Willy Michielsen (78). “Ik heb niet anders gekend. Als kind zijn wij er vaak gaan spelen. En nu wordt het zomaar afgebroken om opnieuw een lelijke appartemen­tsblok in de plaats te zetten. Dat gebeurt hier om de haverklap. Als er een petitie komt om de afbraak tegen te houden, ben ik de eerste om die te onderteken­en.”

Ook François de Meyer (69) vindt het erg jammer dat de bekende brasserie moet verdwijnen. “Het brengt beweging in onze buurt”, zegt François. “Ik kan mij ook nog herinneren dat naast de Kaasboerin, waar nu een nieuwbouw staat, nog een oud boerderijt­je was. Die oudere bewoners hadden nog een heleboel oude foto’s liggen van hoe het ooit was. Jammer dat de laatste herinnerin­g daaraan wordt afgebroken.”

“En het terras is nog maar net heraangele­gd”, reageert Marleen Huybregts (55). “Echt een spijtige zaak. Mijn vriend vindt het

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium