Gazet van Antwerpen Stad en Rand

TWEEDE PROVINCIAL­E A: BELGICA EDEGEM

Voetbal

-

kunstgrasv­eld. Daarmee leek Belgica op weg naar een nieuw elan in tweede provincial­e. De heenronde vorig seizoen begon ook nog goed, maar nadien volgden de perikelen. De spelers, die zichzelf in de etalage zetten, hielden Belgica Edegem in tweede provincial­e en versierden een transfer. Nieuwe spelers kwamen er niet meer en ook de jeugdwerki­ng bestaat niet meer.

“Als gemeente Edegem zijn we de grootste benadeelde van dit hele verhaal”, zegt schepen van Sport Koen Michiels (N-VA) over de schuld van meer dan 100.000 euro. “We deden een grote inspanning om de club in de beste omstandigh­eden te laten spelen, maar dan worden we met dit verhaal van financieel wanbeheer geconfron- teerd. In de loop van september hopen we een overeenkom­st te sluiten met een voetbalclu­b die de accommodat­ies zal gebruiken. Dan kunnen we dit verhaal afsluiten.”

Wie ook met de perikelen van de buur wordt geconfront­eerd, is KVV Belgica, actief in het katholiek sportverbo­nd. “We krijgen geregeld aanmanings­brieven en deurwaarde­rsexploten die bestemd zijn voor Belgica Edegem. In de jaren zeventig zijn we gesplitst, maar door de schuldeise­rs worden we nu verward. Ook voor ons is dit geen prettige ervaring”, zegt secretaris Jan Maes van KVV Belgica. Overigens heeft KVV Belgica zo goed als een akkoord met de gemeente om op de terreinen van Belgica Edegem te gaan spelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium