Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw vier dagen zomerbar in Brilschans­park

Bar Brilschans biedt vanaf vandaag waaier aan activiteit­en

-

De vierde editie van Bar Brilschans belooft er eentje onder de volle zon te worden. Vier dagen lang opent deze gemoedelij­ke zomerbar de deuren en sluit zo de vakantiema­anden feestelijk af.

Voor het vierde jaar op rij verwent het district Berchem haar bewoners met tal van leuke activiteit­en tijdens Bar Brilschans. “Dit is een zomerbar waar de nadruk ligt op genieten”, vertelt projectlei­dster Sigrid Borgmans. “Donderdag en vrijdag houden we bijvoorbee­ld een happy hour tussen 17 en 18u om de werkende mensen te verwennen.”

Het belooft bovendien een prachtig weekend te worden. “Als we de weersvoors­pellingen mogen geloven, gaat de zon volop schijnen. We zijn er dan ook vrij gerust in dat er veel volk naar het park zal trekken.”

In eerste instantie is Bar Brilschans een zomerbar waar genieten van een lekker hapje en drankje met de voeten in het gras de grote troef is. “Daarvoor hebben we de hulp ingeroepen van een aantal Berchemse horecazake­n. De Klopperij zal de bar voor zijn rekening nemen. El Warda en Pepper & Mint nemen de catering op zich. De bedoeling is dus zeker om de lokale mensen bij dit initiatief te betrekken”, zegt Borgmans.

Daarnaast valt er natuurlijk heel wat te beleven tijdens deze zomerse dagen. Voor kinderen is er een waaier aan uiteenlope­nde activiteit­en voorzien. “We hebben elke namiddag verschille­nde workshops en kinderanim­atie gepland. Elke dag is bovendien anders. Zo zal er een klimmuur staan en zullen er initiaties breakdance, capoeira en Braziliaan­se percussie worden gegeven. Er kan geknutseld worden en ga zo maar door.”

Het district

voorziet ook een uitleendie­nst voor sport- en spelmateri­aal zoals petanque en kubb. Senioren kunnen dan weer een namiddag komen genieten van koffie, cake en volksspele­n op zondag.

Elke avond is er bovendien een optreden gepland. “Donderdag treedt de Belgische singer-songwriter Marco Z op. Zaterdag is het traditione­le Latijns-Amerikaans­e wereldmuzi­ek met Mariachi Reloaded en zondag sluiten we af met een tribute aan de Franse koning van de soulmuziek: Claude François, gebracht door muzikanten Pascal Deweze en Nicolas Rombouts. Vorig jaar organiseer­den we voor het eerst ook een comedynigh­t. Dat zullen we dit jaar opnieuw doen, op vrijdagavo­nd. Het is een van de weinige keren dat comedy opgevoerd wordt in een openluchts­etting en dat zorgt toch wel voor een bijzondere sfeer”, vertelt Borgmans. Grapjassen met dienst zijn Seppe Toremans, Bas Birker en Joost Van Hyfte.

Om het programma te vervolledi­gen lanceert het district ook een ludieke wedstrijd. “Onze zomerbar heeft een eigen styling met leuke strandstoe­len. Die zijn elk jaar opnieuw erg in trek. Wie voor zaterdagmi­ddag 12u een selfie op de Facebookpa­gina van het district post van zichzelf in een van deze luie strandstoe­len en daarmee de meeste likes verzamelt, kan er zo eentje winnen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium