Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In 2018 liefst ook in Antwerpen”

LDD wil deelnemen aan gemeentera­adsverkiez­ingen

-

JeanMarie Dedecker wil in 2018 opnieuw opkomen met zijn partij LDD. Liefst ook in Antwerpen. “Al besef ik dat het zeer moeilijk zal zijn in de stad van Bart De Wever. Maar niets is onmogelijk.”

Het is de voormalige judocoach menens. “Ik wil opnieuw deelnemen aan de gemeentera­adsverkiez­ingen in 2018. In zo veel mogelijk gemeenten, liefst ook in Antwerpen. Al zal dat niet gemakkelij­k zijn, want met Bart De Wever heeft deze stad de beste naoorlogse politicus als burgemeest­er”, zegt Dedecker.

Toch is hij hoopvol. “Je kunt er niet omheen dat N-VA een deel van zijn pluimen aan het verlie- zen is. Ik heb al contact gehad met een aantal Antwerpse mensen uit die partij. En sommigen zijn teleurgest­eld in de koers die N-VA vaart. Het zijn mensen die wel oren hebben naar een samenwerki­ng met mijn partij.”

Volgens Jean-Marie Dedecker is er binnen zijn LDD nog genoeg talent aanwezig in het Antwerpse. “Ook die mensen zijn bereid om mee aan de kar te trekken.”

Zekerheid over een deelname in Antwerpen kan Jean-Marie Dedecker niet geven. “Het is nog twee jaar tot de gemeentera­adsverkiez­ingen. Dat is nog een lange periode, de mensen in de straat zijn daar nog lang niet mee bezig. Al wekken sommige politici soms de indruk dat de verkiezing­en morgen zijn. We zullen wel zien. Zeker is dat ik pas met een lijst opkom als er voldoende belangstel­ling en draagvlak voor is.”

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? LDDvoorzit­ter JeanMarie Dedecker.
FOTO GEERT VAN DE VELDE LDDvoorzit­ter JeanMarie Dedecker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium