Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hopen één auto per jaar te verkopen”

’s Werelds meest exclusieve automerk opent showroom in Brussel

- WERNER ROMMENS

Bugatti, ’s werelds meest exclusieve automerk, heeft nu ook een showroom in ons land, al garandeert de verkoper niet dat je hun auto’s daar effectief te zien krijgt. En daar zijn de lage verkoopcij­fers niet vreemd aan. “We hopen hier jaarlijks één auto te verkopen”, klinkt het.

Een showroom waar je alleen op afspraak welkom bent, en waar de kans bestaat dat er geen auto’s binnen staan. Het bestaat voortaan in ons land, in Brussel, in de hoofdzetel van Volkswagen­distribute­ur D’Ieteren.

Daar heeft Bugatti, de van oorsprong Italiaanse autobouwer, een trendy toonzaal geopend, bedoeld om onder andere de Bugatti Chiron aan de man of vrouw te brengen, ’s werelds snelste, krachtigst­e en meest exclusieve auto die ooit in serieprodu­ctie ging. De auto haalt 420 km per uur, gaat van 0 tot 100 km per uur in 2,4 seconden en heeft een verkooppri­js vanaf 2,4 miljoen euro, belastinge­n niet meegereken­d.

Wereldwijd 500 auto’s

En toch zijn er kopers. Niet veel, geven ze bij Bugatti toe. Maar dat hoeft ook niet: van de Bugatti Chiron, het nieuwste model, worden er wereldwijd maar 500 gemaakt.

De doorsneeko­per? Daar hebben ze bij Bugatti onderzoek naar gedaan. “Onze gemiddelde klant heeft nog 42 andere auto’s in zijn garage, en gemiddeld ook nog eens 1,7 vliegtuige­n en 1,4 luxejachte­n”, vertelde Stefan Brungs, de verkoopdir­ecteur van Bugatti Automobile­s, bij de opening van de showroom aan de zakenkrant

De Tijd. “Voor hen is de Chiron de kers op de taart en het sluitstuk van hun autocollec­tie.”

Twee op de Belgische wegen

Ter gelegenhei­d van de opening stond er de afgelopen dagen een Chiron in de 120 vierkante meter grote Brusselse toonzaal te blinken. Maar dat is maar zeer tijdelijk, omdat men ook elders in de wereld op dit zeer zeldzame ‘toonzaalmo­del’ zit te wachten. Mogelijk komt dan een oudere Bugatti Veyron in de plaats of een deel van de motor van de nieuwe Chiron.

Bugatti verwacht overigens niet dat zijn toonzaal wordt platgelope­n de komende dagen en weken. Het bedrijf hoopt via hun Brusselse toonzaal de komende acht jaar slechts vijf tot tien Bugatti Chirons te verkopen. “Eén per jaar, dat zal al een enorm succes zijn.”

Of u de nieuwe Bugatti binnenkort over de Belgische wegen zal zien zoeven? Weinig kans, zo klinkt het bij Bugatti. Van de Bugatti Veyron rijden er in ons land maar twee exemplaren rond. En nog volgens Buggati legt een eigenaar er jaarlijks maar zo’n 2.500 km mee af.

STEFAN BRUNGS

Verkoopdir­ecteur Bugatti Automobile­s

“Onze gemiddelde klant heeft nog 42 andere auto’s, 1,7 vliegtuige­n en 1,4 luxejachte­n.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium