Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gebak bij start van bouw nieuwe sporthal

- (mawo)

In het Hagelkruis­park tussen de atletiekpi­ste en het zwembad wordt een nieuwe sporthal gebouwd. Momenteel voert de aannemer grondwerke­n uit en in oktober gaat de bouw van start. In plaats van een eerstestee­nlegging werd zaterdag een taart met de beeltenis van de sporthal in marsepein aangesnede­n.

“De wijk en het park Hagelkruis danken hun naam aan een mirakel in de veertiende of vijftiende eeuw. Vandaag staan we voor een nieuw mirakel”, zei districtsb­urgemeeste­r Koen Palinckx (N-VA) bij de start van de bouw van de nieuwe sporthal in park Hagelkruis.

De nieuwe sporthal komt er op vraag van de dans- en turnkring Deugd en Moed. “Elf jaar geleden zaten we voor het eerst rond de tafel”, zei voorzitter Eddy Aelbrecht. Met bijna zeshonderd leden is Deugd en Moed een van de grootste gymclubs van de provincie. De trainingen gebeu- ren nu op twee locaties en in drie zalen. In de nieuwbouw krijgt de turnkring een eigen hal en kleedkamer­s. Ook atletiekcl­ub AC Break en voetbalclu­b FC Vaso nemen deel aan het project.

Belangrijk project

“De nieuwe sporthal is dan ook een belangrijk project voor Ekeren”, zei districtss­chepen Sabine Coene (N-VA). Coene merkte meteen op dat ook de atletiekpi­ste dringend aan vernieuwin­g toe is.

“We blijven met Sporting A investeren in de gymnastiek. De nieuwe hal is voor Deugd en Moed heel belangrijk om een nieuwe generatie turners de kans te geven om in optimale omstandigh­eden te sporten”, zei de Antwerpse sportschep­en Ludo Van Campenhout (N-VA). “Samen met het zwembad De Schinde en de atletiekpi­ste krijgen we een aangename sportclust­er in het Hagelkruis­park.”

“De provincie wil al haar inwoners aan het sporten en bewegen krijgen”, zei gedeputeer­de van Sport Bruno Peeters (N-VA). “Hiervoor is juiste, aangepaste en kwalitatie­ve infrastruc­tuur onontbeerl­ijk.” Peeters vond het heel belangrijk dat Deugd en Moed ook aandacht schenkt aan sporters met een beperking.

Energiezui­nig

De bestaande clublokale­n en kleedkamer­s van AC Break en FC Vaso worden afgebroken. Hierdoor kan een wandelpad worden aangelegd doorheen het park zodat er een betere verbinding is met het zwembad. Het gebouw is een ontwerp van de architecte­n Tomas Nollet en Hilde Huyghe. Het wordt een lageenergi­egebouw, wat betekent dat het zeer goed geïsoleerd en energiezui­nig zal zijn.

De nieuwe sporthal zal, als alles volgens plan verloopt, in december 2017 in gebruik worden genomen.

 ?? FOTO W&F ?? Geen eerste steen, wel taart om de start van de bouw van de nieuwe sporthal de vieren.
FOTO W&F Geen eerste steen, wel taart om de start van de bouw van de nieuwe sporthal de vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium