Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1ste Prov. “Het is wat hinken op twee gedachten”

Zwijndrech­t en Brasschaat delen zuur g evoel na gelijkspel

- (jp)

Zowel bij Verbroeder­ing Zwijndrech­t als bij tegenstand­er Brasschaat wisten ze na afloop niet goed of ze gelukkig moesten zijn met het behaalde punt. De thuisploeg had meer moeten puren uit het numerieke overwicht en bij de bezoekers kwam de late gelijkmake­r enorm hard aan.

“Het is hinken op twee gedachten, want als je zo lang met tien moet spelen, moet je gelukkig zijn dat je met een puntje naar huis kunt. maar anderzijds hadden we na de 1-2 een drietal goede mogelijkhe­den om de voorsprong verder uit te diepen. Met tien zijn we iets anders gaan spelen, maar zelfs dan kwamen we er nog goed uit”, vertelt bezoekend trainer Sammy Clymans. “Het is natuurlijk erg zuur dat je zo laat in de partij die 2-2 moet toestaan. Over de ingesteldh­eid van mijn spelers kan ik in elk geval niet ontevreden zijn. Op deze manier kan de mentalitei­t een twaalfde man zijn of in dit geval een elfde man. Er volgen nu een paar moeilijke weken, maar we blijven hard verder werken.”

Bij V. Zwijndrech­t scoorde de ingevallen Mike Verlinden de late gelijkmake­r, maar eigenlijk had de thuisploeg op meer gerekend. “Met dit gelijkspel schieten we niet veel op. We hebben dan wel de nul kunnen uitwissen, maar als je 1-0 voorkomt en de tegenstand­er met tien valt, dan mag je dat eigenlijk niet meer uit handen geven. We laten Brasschaat de gelijkmake­r scoren en brachten hen zo opnieuw in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp wordt het meteen na de rust 1-2 en dan werd het pas echt moeilijk”, besloot een teleurgest­elde Verlinden, die niet echt blij kon zijn met de late gelijkmake­r. vic in de zestien meter. Geladi trapte een vrijschop eerst nog nipt naast, maar daarna was het al Zwijndrech­t wat de klok sloeg. Matyn en Verlinden konden aanvankeli­jk niet scoren, maar die laatste kopte uiteindeli­jk toch nog de gelijkmake­r binnen.

 ??  ?? Zwijndrech­tspeler Koen Matyn (links, wit) wordt stevig op de huid gezeten.
FOTO TOM GOYVAERTS/
GMAX AGENCY
Zwijndrech­tspeler Koen Matyn (links, wit) wordt stevig op de huid gezeten. FOTO TOM GOYVAERTS/ GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium