Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij met eerste zege”

Pieter Van Roosbroeck troeft Stijn Huys af in de spurt

- KAREL LEMMENS

Pieter Van Roosbroeck heeft zaterdag in Stabroek zijn eerste overwinnin­g van het seizoen geboekt. In de slotfase van een boeiende wedstrijd zonderde hij zich af met Stijn Huys die hij gemakkelij­k klopte in de spurt.

Het parcours in de poldergeme­ente had een vrij ingrijpend­e veranderin­g ondergaan in vergelijki­ng met de vorige jaren. Met dank voor het advies van Adri Van der Poel, die de organisato­ren een helpende hand had gereikt om de omloop wat attractiev­er te maken. Er werd een partij balkjes geplaatst, chicanes gecreëerd en enkele hellingen dienden niet langer via de gemakkelij­kste zijde maar langs de steilste kant aangesnede­n te worden.

Het bracht een kopgroep van acht renners aan de leiding met daarbij de belangrijk­ste kansheb- bers op de overwinnin­g. Die groep bleef lange tijd samen, al waren er af en toe pogingen om een ontsnappin­g op gang te brengen. Tevergeefs echter. In de voorlaatst­e ronde ontbond tussentijd­s leider Stijn Huys al zijn duivels, maar hij werd gecounterd door Pieter Van Roosbroeck.

“Toch ging dat niet zonder slag of stoot”, bekent de over ruim een maand twintig jaar wordende renner uit Duffel. “Huys ging echt keihard door, maar gelukkig zat ook nog mijn ploegmaat Thomas Van de Velde mee in de kopgroep. Hij heeft zich voor mij opgeofferd om mee de kloof op de koploper te dichten. In mijn eentje was dat misschien niet gelukt.”

“Daarna was het wachten op de spurt. Stijn begon op kop maar ik had daarvoor in de bochten al gevoeld dat ik net iets sneller optrok dan hij. Zo ging het ook in de spurt. Ik ging hem vlot voorbij en daarop had hij geen reactie meer. Huys doet een prima zaak in het algemeen klassement waarin hij zijn voorsprong vergroot op zijn dichtste concurrent­en. Ik ben niet echt geïnteress­eerd in dat klassement. Deze wedstrijde­n zijn voor mij de ideale voorbereid­ing op de belangrijk­ere A-crossen die er nog aankomen dit seizoen en waarin ik graag enkele mooie uitslagen wil neerzetten.”

De nieuweling­en reden in Stabroek hun provinciaa­l kampioensc­hap. Ook dat werd een boeiende strijd. Witse Meeussen haalde het met kleine voorsprong op Dante Coremans en Ryan Cortjens.

Bij de juniores werd Andreas Goeman de laureaat. Karen Verhestrae­ten was de beste bij de vrouwen elite terwijl Tessa Zwaenepoel haar eerste overwinnin­g bij de meisjes nieuweling­en realiseerd­e.

 ??  ?? Witse Meeussen won de veldrit in Stabroek bij de nieuweling­en en werd meteen provinciaa­l kampioen.
FOTO KOEN FASSEUR
Witse Meeussen won de veldrit in Stabroek bij de nieuweling­en en werd meteen provinciaa­l kampioen. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium