Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo groot was het verschil echt niet”

FT Antwerpen slikt overdreven cijfers bij ervaren HalleGooik

- MARCEL BERNAERTS

FT Antwerpen weet opnieuw wat verliezen is. De jonge garde van coach Karim Bachar kreeg in de eerste topper van het nieuwe seizoen bij Halle Gooik een 51 nederlaag te slikken. De Sinjoren waren, zeker in de eerste helft, de evenknie van de landskampi­oen, maar ze betaalden een mindere tweede helft cash.

“Als je de uitslag ziet, denk je dat we een pak slaag hebben gekregen”, zegt Antwerpend­oelman Zemmouri. “Het lijkt dan alsof we niet hebben meegedaan. Niets is minder waar, zo groot was het verschil tussen beide ploegen echt niet. We speelden bij momenten zeer goed, maar jammer genoeg op bepaalde momenten ook niet goed. En die momenten werden door een koel en efficiënt HalleGooik meedogenlo­os afgestraft.”

Zemmouri, baalde om de vijf tegendoelp­unten die hij had moeten incasseren. Antwerpen ging na een degelijk eerste helft, waarin het minstens evenveel en zelfs meer kansen kreeg dan de thuisploeg, rusten met een pijnlijke en niet echt verdiende 1-0 achterstan­d. Het slikte bij de start van de tweede helft direct de 2-0, was dan op achtervolg­en aangewezen en kreeg nog enkele te voorkomen doelpunten tegen.

Coach Karim Bachar kon het resultaat voor een deel, dankzij die betere eerste helft, relativere­n. Over de tweede helft was hij iets minder tevreden.

“Het is op zich geen schande om op Halle-Gooik te verliezen”, aldus Bachar. “Je weet dat zoiets kan gebeuren. Op zich is er ook nog geen man overboord. We zijn drie punten kwijt, meer niet. Maar het had mogelijk anders kunnen lopen mochten we in de eerste helft de gecreëerde kansen hebben benut. We verdienden meer dan die 1-0 achterstan­d.”

“De manier waarop we in de tweede helft de doelpunten tegen kregen, maakt me niet gelukkig. Die stommiteit­en, dat gebrek aan concentrat­ie,... . Dat moet er de komende weken uit. Zoveel is duidelijk. Ik vond het positief dat we het hen in de eerste helft moeilijk konden maken. In de tweede helft is duidelijk gebleken dat we als team nog niet op het resultaat kunnen spelen. Dat moet beter. Verliezen is altijd pijnlijk, al probeer ik toch het goede uit deze wedstrijd te halen.”

Manager Staf Verbeeck volgde de gedachteng­ang van zijn coach volledig.

“Halle-Gooik brengt niet dat zaalvoetba­l dat wij hier in Antwerpen voor ogen hebben. Het draait op routine en kiest de momenten uit. Dat kunnen wij nu nog niet. Ten eerste omdat we een zeer jonge groep hebben. Maar ook, en daar mogen we niet blind voor zijn, omdat enkele spelers nog niet het verwachte rendement halen.”

 ?? FOTO GEERT TRESIGNIE ?? Een beeld uit de wedstrijd tussen HalleGooik en FT Antwerpen van vrijdagavo­nd waarbij Antwerpens­peler Saïd Bouzambou op de huid wordt gezeten door thuisspele­r Bissoni Tietz Thiago.
FOTO GEERT TRESIGNIE Een beeld uit de wedstrijd tussen HalleGooik en FT Antwerpen van vrijdagavo­nd waarbij Antwerpens­peler Saïd Bouzambou op de huid wordt gezeten door thuisspele­r Bissoni Tietz Thiago.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium