Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klopp prijst houding bankzitter Mignolet

Keeper Karius krijgt voorrang op Rode Duivel bij Liverpool

- (bla)

Met voor het eerst Loris Karius in doel in de Premier League freewheeld­e Liverpool naar een 51zege tegen Hull City. Na afloop prees manager Jürgen Klopp de profession­ele ingesteldh­eid van bankzitter Simon Mignolet. Ook volgende week in Swansea staat Karius onder de lat.

Veel werk had Karius niet op te knappen, want Liverpool domineerde de wedstrijd van begin tot einde. Het tegendoelp­unt kwam er na een corner waar Karius op zijn lijn bleef staan en geen enkele moeite deed zijn verdedigin­g te helpen. De Liverpoold­efensie kreeg de bal niet weggewerkt, waarna David Meyler kon milderen voor Hull.

“Loris speelt opnieuw tegen Swansea”, kondigde Jürgen Klopp al aan. Waarschijn­lijk zullen we dan pas weten wat de 23jarige Duitser echt waard is in het shirt van Liverpool.

“Je moet zien hoe een doelman reageert in wedstrijds­ituaties en we hebben geen midweekse ( Eu

ropese, red.) wedstrijde­n. Simon ( Mignolet, red.) is een van de meest profession­ele spelers die we hebben. Mijn deur staat na de wedstrijd altijd open om erover te spreken.”

Als Karius bevestigt in Swansea, is de kans reeel dat hij blijft staan na de internatio­nal break. De Duitser was in het begin van het seizoen geblesseer­d, maar zegt dat hij nu klaar is.

“Mijn hand is sneller dan verwacht genezen”, klonk het na de match. “De competitie met Mignolet is gezond. We trainen hard omdat we weten dat de concurrent­ie sterk is. Dat is alleen maar positief voor ons en de club.”

Foutloze Mignolet

Klopp prefereert Karius omdat die meer als een ‘libero-doelman’ zou spelen, een beetje zoals Manuel Neuer. Zaterdag was er nog niet te veel van te zien. “Het is niet aan mij om te zeggen of mijn stijl past bij de ploeg”, vertelde Karius. “Het was een makkelijke wedstrijd omdat de ploeg het zo goed deed. Ik probeer er te staan als de ploeg me nodig heeft.”

Het was voor Mignolet de eerste keer dat hij op basis van sportieve redenen een Premier Leagueweds­trijd voor Liverpool op de bank zat. Een riskante beslissing van Klopp, want de Belg begon foutloos aan het seizoen.

 ??  ?? FOTO ISOPIX
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium