Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pogba schittert eindelijk voor ManU

- (bla)

Voor het eerst sinds zijn veelbespro­ken (record)transfer afgelopen zomer kon Paul Pogba overtuigen in het shirt van Manchester United. Hij scoorde tegen kampioen Leicester zijn eerste doelpunt voor de ‘Red Devils’, die comfortabe­l wonnen met 41.

Met Wayne Rooney op de bank kon de Fransman zich aanvallend meer uitleven. Marouane Fellaini zat eveneens op de bank en het is de vraag of ook zijn afwezighei­d invloed had op de prestaties van de duurste voetballer aller tijden. In Fellaini’s plaats speelde Ander Herrera, die op zijn beurt kon terugblikk­en op een uitstekend­e wedstrijd. Herrera speelde als buffer voor de defensie met Chris Smalling – maker van het eerste doelpunt – en Eric Bailly. Voor Fellaini was het de eerste keer dit seizoen dat hij op de bank zat.

Toch was het vooral de inbreng van Juan Mata die bepalender was voor de wedstrijd. De Spanjaard is nuttiger in het samenspel met de flankaanva­llers Marcus Rashford en Jesse Lingard en creëert ruimte voor de opkomende Pogba. Hij pikte ook zelf een doelpunt mee (2-0) en bediende Rashford voor de 3-0.

Door de zege wendt United een wenkende crisis af. De vorige twee competitie­matchen had de ploeg van José Mourinho verloren.

 ??  ?? FOTO AFP
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium