Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Live commentaar op Canvas tijdens eerste debat Trump en Clinton

Amerikawat­cher Björn Soenens doet nachtje door

-

“We doen dit voor de freaks”, zegt Björn Soenens (48), die vannacht vanaf 3u uitleg geeft bij het eerste debat tussen de Amerikaans­e presidents­kandidaten Donald Trump en Hillary Clinton.

Nu hij niet langer hoofdredac­teur is van Het Journaal, heeft Björn Soenens de handen vrij om zich met zijn volle gewicht op de presidents­verkiezing­en in de VS te gooien. Soenens analyseert vannacht van 3u tot 4.45u het debat tussen Trump en Clinton, live op Canvas. Hij beseft dat de meeste kijkers er hun slaap niet voor zullen laten. “Het debat wordt wel nog drie keer heruitgezo­nden (lacht). Maar met meer dan honderd miljoen kijkers in de VS móéten we dit wel rechtstree­ks uitzenden. Dit heeft iets van een sportwedst­rijd en als nieuwszend­er kun je dit niet laten liggen. Ik doe de analyse voor, tijdens en na, Karine Claassen presenteer­t en we hebben ook reacties van mensen die het debat hier in en in de VS volgen. Het debat wordt zelfs live ondertitel­d.”

Omdat Trump en Clinton nooit eerder rechtstree­ks in duel gingen, is Soenens meer dan bereid om wakker te blijven voor dit de- bat. “Dit gaat over de nieuwe leider van het vrije westen. Trump kan nog altijd winnen.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Björn Soenens
FOTO CARLO COPPEJANS Björn Soenens

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium