Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We stapelden de fouten gewoon op”

Mechelse verdediger­s zien er niet goed uit bij t egengoals

-

KV Mechelen geraakte na de rust niet onder de bezoekende druk uit, maar de manier waarop de drie tegendoelp­unten tot stand kwamen, roept vragen op. Drie keer mochten achtereenv­olgens Kaya, Vetokele en Leye hun haar nog even goed leggen alvorens een feilloze center te trappen. Lerager troefde bij de 21 De Witte, Cocalic en Vitas af, terwijl Bjelica er bij de volgende twee treffers niet goed uitzag, hij verloor de kopduels.

“Er kwamen veel te veel voorzetten richting zestien. Dat is een onhoudbare situatie voor de centrale verdediger­s”, verdedigde Cocalic zijn kompanen in het hart van de defensie. “We hadden hoger moeten spelen en meer druk moeten zetten. Als we met dit soort ploegen willen concurrere­n, moeten we verbeteren.”

De Bosniër had een punt. De voorzetten mochten te makkelijk gelanceerd worden. Vooral Vitas gunde Vetokele en Leye te veel tijd voor een voorzet bij de laatste twee goals.

“We hadden veel problemen in de tweede helft. De 2-1 viel te snel en nadien sloop er paniek in het elftal”, zei Vitas. “We slikten drie goals op dezelfde manier. Als je ziet hoe lang die voorzetten onderweg waren… Ach, je kan het niet op één speler steken. Na de rust stapelden we de fouten gewoon op.”

Gedegoutee­rd

Bij de 2-2 van Coopman kwam De Witte dan weer een teen te kort om de Club Bruggehuur­ling het scoren te beletten.

“We gingen met twee naar de bal en ik raakte hem nog, maar toch rolde hij binnen. Het gebeurde allemaal erg snel. Misschien moest ik sneller reageren, ja. Al is het achteraf altijd makkelijk praten”, aldus De Witte.

Ook Tim Matthys baalde als een stekker na de nederlaag. “Het is lang geleden dat ik nog zo gedegoutee­rd was na een match. Met de inbreng van Vetokele pompte Dury snelheid en sprongkrac­ht in zijn team. De druk was gewoon te groot.”

Het sierde de verdediger­s overigens wel dat ze allemaal reageerden. Doelpunten­makers Verdier en Croizet konden hun frustratie niet verbergen en weigerden na het douchen elk commentaar.

 ?? FOTO BELGA ?? Lerager kopt de 21 binnen.
FOTO BELGA Lerager kopt de 21 binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium