Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scholier probeert leerling op speelplaat­s te wurgen

Leraar Brasschaat­s SintMichie­lscollege grijpt net op tijd in

- (kma)

Het SintMichie­lscollege in Brasschaat

heeft een 14jarige scholier drie weken geschorst nadat hij op 29 september een 12-jarige jongen op de speelplaat­s geprobeerd had te wurgen tot die het bewustzijn verloor. Hij stopte pas toen een leerkracht genaderd was. De aanleiding was een ruzie over het vangen van rupsen.

De moeder van het slachtoffe­r begrijpt niet dat de dader na de herfstvaka­ntie mag terugkeren, terwijl haar zoon Caspar thuis nog steeds aan zijn herstel werkt en niet durft terugkomen als de dader er weer rondloopt. Het slachtoffe­r uit Schoten zelf vindt het niet eerlijk dat hij nu nog een tweede keer gestraft wordt en naar een nieuwe school op zoek moet.

Volgens de directie van het SintMichie­lscollege geeft de school er de voorkeur aan om eerst een verzoening­sprocedure op te zetten.

Lieven Boeve van het katholiek onderwijs geeft aan dat vanuit katholiek standpunt eerst naar herstelbel­eid wordt gewerkt, rekeningho­udend met de gevoelens van dader en slachtoffe­r. “Wij vinden dit toch maar een erg slappe reactie”, reageert Irina, de moeder van Caspar. “Zeker omdat onze zoon aangeeft dat hij emotioneel zo’n verzoening niet ziet zitten. Hij was bijna dood.”

De ouders, die meteen klacht indienden bij de politie, betreuren dat ze na bijna drie weken nog steeds geen enkele reactie van het jeugdparke­t kregen. “Terwijl een snelle procedure in dit soort gevallen net heel belangrijk is om tot een constructi­eve samenwerki­ng te komen. Iedereen houdt acties tegen pesten, maar als er echt iets ernstigs gebeurt, wordt zeer traag en tam opgetreden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium