Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE, VANDAAG 20.30U

-

“Samen bij Kortrijk, samen bij de nationale ploeg en nu samen bij Oostende”, drong Zarko Tomasevic aan bij zijn Montenegri­jnse landgenoot Adam Marusic. En vooral: opnieuw samenwerke­n met coach Yves Vanderhaeg­he. “We wilden per se weer onder hem werken”, klinkt het.

Zarko Tomasevic en Adam Marusic, het zijn de laatste twee ‘overlopers’ in een lange rij. Eerst verloor KVK in mei 2015 zijn coach Yves Vanderhaeg­he aan Oostende. “Meer ambities”, luidde het. En 20.000 euro per maand. In zijn zog volgde meteen de hele Kortrijkse technische staf: assistent Adnan Custovic, physical trainer Gino Caen en keeperstra­iner Patrick Deman. “Het KVO van Coucke is ambitieuze­r”, dat maakte dus al vier. Eind augustus volgde ook rechtsacht­er Brecht Capon: vijf. In januari tekende linksachte­r Zarko Tomasevic (26, 20 A-caps voor Montenegro) bij KVO een contract tot 2019. Zes, dus.

In het tussenseiz­oen verhuisde ook nog KVKbelofte Victor Vandewiele naar de Oostendse A-kern en eind augustus volgde nummer acht: Tomasevic’ landgenoot Adam Marusic (24, 13 A-caps). Die verkoos een vierjarig contract bij KVO boven een aandringen­d AA Gent. Het was nochtans Vanhaezebr­ouck die, net voor hij als coach in Kortrijk vertrok, Marusic nog helemaal had goedgekeur­d. “Ik weet dat Vanhaezebr­ouck een boon voor mij had, maar ik wilde per se opnieuw onder Vanderhaeg­he werken”, klinkt nog steeds zijn uitleg. “We speelden Play-off 1 onder hem. Hij is een uitstekend­e coach die dicht bij zijn spelers staat. Ja, ik miste Yves vorig seizoen.”

Toen duidelijk werd dat Kortrijk geld wilde maken van zijn ontbolster­ende flankspele­r – het werd uiteindeli­jk een klein miljoen euro – riep die van de eerste dag zelf luid in de kranten: “Ik wil naar de zee!” Er kan nochtans bezwaarlij­k worden gesteld dat Oostende een grotere club is dan Gent. Minder concurrent­ie, klonk het dan. “Neen”, is Marusic duidelijk. “Dat ik schrik had van de concurrent­ie in Gent, klopt niet. Die is hier niet minder.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium