Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PROXIMUS LEAGUE VANDAAG

-

Nog drie overwinnin­gen scheiden Lierse van winst in het zo belangrijk­e eerste periodekam­pioenschap in de Proximus League. Het

doet de druk stilaan toenemen op het Lisp, waar de ervaren jongens niettemin klaar staan om voorop te gaan in de strijd.

Fréderic Frans lijkt er helemaal klaar voor. De stoere en kopbalster­ke verdediger haalde de jongste weken een erg hoog niveau en klinkt vastberade­n om Lierse aan een eerste prijs van het seizoen te helpen.

De druk neemt stilaan toe. Hoe gaat een jonge groep als die van Lierse daar mee om?

“Ach, de druk is niet groter dan in het begin van het seizoen. We waren met een bepaalde ambitie aan deze campagne begonnen en dan draait het toch altijd om matchen winnen. De druk op Lierse is ook heel anders dan bij pakweg Antwerp. Heel lang stonden vele teams op een zakdoek, maar nu is het duidelijk dat het tussen Roeselare en Lierse zal gaan. Eerder dan druk te creëren, lijkt die rangschikk­ing ons extra te motiveren. Alle spelers in onze kern hebben op een of andere manier iets te bewijzen.”

Er zal de komende weken vooral in de richting van de ervaren jongens worden gekeken. Daar ben jij de exponent van.

( En dat is toch wel een beetje vreemd, want ik ben er tenslotte ook nog altijd maar 27. Bij een ploeg als Antwerp zou die druk niet op mijn schouders liggen. Maar ik maal er niet om. Het was voor mij een van de uitdaginge­n om naar Lierse terug te keren. En ik ben blij dat ik die stap heb gezet. De sfeer in de groep is uitstekend, de mix tussen jong en oud optimaal. Ik hoorde vorig seizoen ook de wildste verhalen over de Académiens, maar het is schitteren­d hoe ze het nu oppikken. En dat is een enorme pluim op de hoed van Eric Van Meir en zijn staf. Niemand zweeft nog, er wordt vooral keihard gewerkt. Deze groep verdient de eerste periodetit­el, ook al belooft het nog spannend te worden.”

lacht)

Lierse had zich dit scenario nochtans kunnen besparen. Hoe vaak heb je al aan die domme thuisneder­laag tegen Roeselare gedacht?

“De timing was inderdaad heel slecht, maar misschien ook niet toevallig. We hadden die dag een enorme stap kunnen zetten, maar Roeselare heeft dat verhinderd. Niet toevallig waren dat ook onze twee moeilijkst­e matchen: uit en thuis tegen de West-Vlamingen. Ze koppelen kracht aan ervaring. Het is geen toeval dat ze 19 op 21 pakten. Al hadden we hen op het Lisp op 0-0 moeten houden. Dat is de enige wedstrijd waarin we als groep hebben gefaald.”

En dus staat er de komende weken nog heel wat op het spel. Want eerlijk is eerlijk: die eerste periodetit­el is levensbela­ngrijk.

“Dat is juist. De ploeg die het eerste periodekam­pioenschap wint, is enorm in het voordeel. Terwijl de druk bij de andere teams alleen maar toeneemt, kan je als winnaar toch iets meer vrijuit voetballen. En dat is toch ook in de strijd om die tweede periodetit­el een enorme troef. En in het slechtste geval kan je je zeker optimaal voorbereid­en op die dubbele finale. Dus we moeten er geen doekjes om winden: de komende drie wedstrijde­n worden heel bepalend.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium