Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dimitri Vanhaecht wil zure thuisneder­laag van vorig weekend zo snel mogelijk uitwissen

-

“Daar is het nog wat vroeg voor. Al wil dat niet zeggen dat we de ontgoochel­ing niet snel moeten doorspoele­n. Zeker met het tweeluik Lyra-Herentals dat straks volgt. Vooral achteraan hebben we werk voor de boeg. We slikken veel te makkelijk doelpunten (Ternesse kreeg al dertien tegentreff­ers te verwerken, red.).

Al is dat ook de achilleshi­el van Berg en Dal

(De Kempische ploeg kreeg al zeventien doelpunten tegen, red).

Zij scoren vlot, maar laten achteraan ook steken vallen. Als wij zondag als ploeg aanvallen en verdedigen, moet er zeker iets mogelijk zijn.” Bij Verbroeder­ing Zwijndrech­t kijkt iedereen uit naar de wedstrijd van zondag tegen White Star. Na het knappe gelijkspel op het veld van Schriek verlangt heel de club naar een eerste zege om op die manier van de laatste plaats weg te geraken.

“We sprokkelde­n ook al en puntje tegen Brasschaat, maar dat was toch anders”, zegt Berberovic. “Toen hadden we altijd moeten winnen en konden we achteraf eigenlijk niet tevreden zijn met dat gelijkspel. Het puntje van afgelopen weekend voelde dan weer aan als een overwinnin­g. Ik zie dit seizoen niet veel ploegen iets gaan rapen op Schriek, we kunne ons dus optrekken aan dat gelijkspel.”

Berberovic beseft dat er zondag maar best gewonnen wordt. “Tegen Schriek hoop je vooraf dat je niet verliest, maar een thuiswedst­rijd tegen een ploeg die net boven je staat in het klassement betekent dat je best de drie punten thuishoudt. Dat gaan wij ook proberen te doen. We hebben afgelopen weekend goed in blok gespeeld en dat moeten we opnieuw doen. Het is nu echt tijd om punten te pakken. We moeten zo snel mogelijk de kloof dichten met de ploegen boven ons en hopelijk staat Verbroeder­ing Zwijndrech­t tegen de winterstop terug wat onder de mensen”, besluit Berberovic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium