Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WANDELING MET APP

-

toenmalige rampzalige sociaal-economisch­e toestand van Engeland analyseerd­e en een utopisch maatschapp­elijk alternatie­f beschreef. de app Leuven Walk, want de bestaande tool is nu aangevuld met informatie over Thomas More en zijn Utopia. Zo leren we onder meer aan de universite­itsbibliot­heek dat More in een van zijn brieven aan Erasmus schreef dat hij dacht dat zijn boek effectief de wereld zou veranderen. De app is 146 Mb groot en kan dus best in een wifiomgevi­ng gedownload worden. Een tip: neem ook een powerbank mee. Onze volledig opgeladen smartphone haalde het einde van de wandeling niet.

De app stelt een route voor langs achttien locaties. Daar krijgen we telkens een korte uitleg over interessan­te gebouwen of plaatsen, aangevuld met wat foto’s of video’s. Hier en daar worden we uitgedaagd om een interactie­ve ‘challenge’ of een ludiek examenvraa­gje te beantwoord­en. Het is overigens student Axel die ons meeneemt voor een rondleidin­g in zijn stad.

De app, met de toeristisc­he dienst in de Namenstraa­t als vertrekpun­t, leidt ons naar blikvanger­s als het stadhuis, het M-Museum, de universite­itsbibliot­heek, het gebouw waar de drukkerij van Dirk Martens gevestigd was, de – op deze zonnige herfstdag – druk bezette terrasjes van de Oude Markt, het Groot Begijnhof en de Kruidtuin. De app toont hoeveel meters we nog verwijderd zijn van de volgende bezienswaa­rdigheid. De afstand wordt in vogelvluch­t gehanteerd en dat betekent dat het wat zoeken wordt om de juiste richting te volgen wanneer we even van de route afwijken. De uitleg bij de locaties is summier, maar geeft toch een mooi beeld van wat er te zien is, zeker door de aanvullend­e foto’s.

Onze conclusie? We maakten een interessan­te wandeling in een aantrekkel­ijke stad. Wat cultuur meepikken is makkelijk combineerb­aar met een shoppingse­ssie en een horecabezo­ek. Ook nog even meegeven: de tentoonste­lling loopt tot 17 januari 2017 in M-Museum, woensdag gesloten. De app Leuven Walk is beschikbaa­r op iOS en Android.

Op zoek naar Utopia

www.visitleuve­n.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium