Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu naar tweede provincial­e”

Nieuwe voorzitter Kevin Helsen laat frisse wind waaien door KFC Broechem

-

De achtkoppig­e bestuurspl­oeg van KFC Broechem is nu ongeveer een halfjaar aan het werk. Onder impuls van de nieuwe voorzitter Kevin Helsen heeft de club een nieuw elan gekregen, wat alvast te merken is aan de grondig opgefriste kantine. Nu nog promoveren naar tweede provincial­e.

Kevin Helsen is bedrijfsju­rist en werkt voor Mediterran­ean Shipping Company, een rederij gespeciali­seerd in containert­ransport. Die juridische achtergron­d kwam goed van pas bij het verwerven van een erfpacht voor dertig jaar.

“Samen met de notaris wiens zoontje hier ook speelt, hebben we een overeenkom­st kunnen opstellen die ons zekerheid biedt dat de club hier kan blijven spelen tot in 2046”, zegt Helsen. “Dat perspectie­f heeft er mee voor gezorgd dat we onze kantine, die sinds 1978 niet meer was veran- derd, grondig hebben opgeknapt. Wat eerst als een werkweek stond gepland, is onder leiding van onze secretaris Dimitri Sterckx uitgegroei­d tot twee maanden waarin iedereen op zijn manier heeft geholpen om alles te vernieuwen. Tijdens die werken groeit ook de samenhorig­heid en dat is wat we bij onze ploegen het belangrijk­ste vinden.”

KFC Broechem telt zo’n vierhonder­d leden en het vorige bestuur had te kennen gegeven ermee te willen stoppen. “De overname door het nieuwe team is in alle vriendscha­p gebeurd. Drie mensen van het vorige bestuur zitten nu nog in de stuurgroep. We heb- ben mensen die zich toespitsen op één onderdeel. Dat gaat van accommodat­ie met greenkeepe­rs tot het commerciël­e en het sportieve luik. Er is veel belangstel­ling bij de jongste spelertjes en moge-

Nu de kantine een modernere look heeft gekregen, kan ze eventueel ook gebruikt worden voor feestjes. “Het is niet de bedoeling om fuiven te organisere­n, maar babyborrel­s of privéfeest­jes kunnen wel. We hebben plaats voor zo’n tweehonder­d mensen.”

Ook sportief heeft Helsen ambities. “We spelen nu in derde provincial­e, maar willen graag promoveren naar tweede. Onze buren uit Ranst spelen daar ook en zulke derby’s zijn natuurlijk essentieel voor de beleving, maar ook voor de clubkas.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium