Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lot Antwerp ligt in handen van Roeselare

Zege van zaterdag houdt Great Old op slotdag nog in race om promotie

- GERT GYSEN

Door de overwinnin­g op het veld van Roeselare houdt Antwerp de hoop op de tweede periodetit­el levendig. Maar het blijft afhankelij­k van het resultaat tussen Lierse en Roeselare. Wint Lierse zondag, kan Antwerp de promotiefi­nale wellicht vergeten. “Ik hoop dat iedereen het spelletje eerlijk speelt.”

De schrik zit er goed in bij Antwerp. De schrik dat Roeselare die laatste wedstrijd tegen Lierse te licht gaat opnemen. Dat het met het oog op de finale van een week later met de handrem op zal spelen en een veredeld B-elftal tussen de lijnen zal brengen. Want behoudens een mirakel met heel veel goals tegen Lommel heeft Antwerp Roeselare nodig. Alleen als de West-Vlamingen punten afpakken van Lierse, kan de Great Old nog naar de periodetit­el lonken. “Daarom hoop ik dat Roeselare zondag tegen Lierse dezelfde grinta en wil om te winnen zal tonen”, zegt Wim De Decker. “Ik hoop dat iedereen het spelletje eerlijk speelt. Van mij mogen ze die wedstrijd gerust onder een vergrootgl­as bekijken. Tegen ons waren ze erg gretig en dat gecombinee­rd met goed voetbal maakt hen een zeer sterk geheel. Ik ben ook benieuwd hoe Lierse daarmee om zal gaan.”

Zaterdag na de wedstrijd stapte François Kompany, broer van en verdediger bij Roeselare, even de kleedkamer binnen van Antwerp. Daar kwam de wedstrijd van volgende week natuurlijk ter sprake, maar Kompany excuseerde zich alvast bij zijn vrienden van Antwerp omdat “we met veel spelers op één kaart van schorsing zitten”. Toen hij samen met Antwerp-trainer Wim De Decker de kleedkamer uitstapte, zei die laatste nog op dwingende toon: ‘winnen, hé’. “Ja ja, we doen ons best”, was het antwoord van Kompany.

Sowieso is de kans klein dat Roeselare volgende week op het Lisp zijn sterkste ploeg in stelling brengt. Verdediger Baptiste Schmisser is geschorst en er zijn nog eens vijf spelers die op één kaart van schorsing staan. Lopen zij in Lier tegen een gele kaart aan, missen ze de heenmatch van de promotiefi­nale. Dat risico zal Roeselare niet willen lopen. Om nog maar te spreken van de spe- lers die hun voetje zullen terugtrekk­en om het risico op blessures te vermijden. Roeselare-trainer Arnauld Mercier wilde niet bevestigen of hij zou roteren. “Kijk, ik heb een kern van 28 spelers. Ik ben bezig met het voorbereid­en van een finale. We zullen zien welke risico’s we willen nemen. Wij spelen rol van scherprech­ter, maar we hebben respect voor beide clubs en we spelen alle wedstrijde­n om te winnen. Het wordt een speciale wedstrijd, maar zo’n ontknoping is voor iedereen mooi.”

De fans van Roeselare toonden zaterdag alvast hun voorkeur. Na het laatste fluitsigna­al scandeerde­n ze meermaals: ‘Lierse, Lierse, Lierse’. Maar volgens Mercier leeft datzelfde gevoel niet in de groep. “Ik respecteer beide tegenstand­ers. Wij gaan om te winnen. Want of de tegenstand­er in de finale nu Antwerp of Lierse wordt, het zal twee keer een mooie finale worden en twee keer een lastige finale worden.”

Sowieso zal er deze week nog veel gespeculee­rd worden en elke actie volgende zondag wordt onder een vergrootgl­as gelegd. Wim De Dec- ker: “Het wordt een heel bizar weekend. Er komt nu druk bij kijken, stress,... Dat heb je niet in de hand.”

Roeselarec­oach ‘‘We zullen zien welke risico’s we willen nemen.”

 ?? FOTO GMAX ??
FOTO GMAX
 ?? FOTO
BELGA ?? Omolo, die de zegetreffe­r scoorde, leidt het Antwerps feestje.
FOTO BELGA Omolo, die de zegetreffe­r scoorde, leidt het Antwerps feestje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium